Alumil este una dintre cele mai avansate companii de producție și design ale sistemelor arhitecturale de aluminiu la nivel global. Cu mai bine de 30 de ani de experiență în domeniu, Alumil are peste 2,200 de angajați și deține linii de producție de ultimă generație în cele 12 fabrici din Europa. Prin capabilitățile lor moderne de producție si prin controlul strict al calității, de-a lungul întregii linii de producție, asigură crearea unor produse de o calitate superioară și cu valoare adăugată. Cercetarea și dezvoltarea continuă le oferă posibilitatea de a propune soluții unice, cu caracteristici inovatoare, care îndeplinesc toate nevoile clienților. Misiunea companiei este de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor prin dezvoltarea continuă a performanțelor clădirilor, utilizând produse de cea mai înaltă calitate, tehnologie și estetică.

Alumil recunoaște importanța unui mediu sigur și sănătos. Începând cu anul 2002, compania a implementat un sistem de management al mediului înconjurător și un certificat de mediu conform EN ISO 14001. Mai mult, din ianuarie 2020, compania aplică standardul internațional ISO 50001 care ajută la reducerea consumului, minimizează amprenta de carbon și reduce costurile prin promovarea utilizării energiei sustenabile.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

ALUMIL: În Romania, Alumil Rom Industry SA este cel mai mare procesator și distribuitor de profile din aluminiu din țară. Compania deține o fabrică de vopsire în câmp electrostatic la Filipeștii de Pădure, în județul Prahova, inaugurată în 2013. Aici funcționează o instalație modernă de vopsire pe orizontală, capabilă să vopsească profile din aluminiu în toată gama de culori RAL. Actualmente, Alumil Rom Industry SA vopsește aproximativ 1.450 de tipuri de profile din aluminiu în circa 200 de nuanțe RAL; producție barieră termică cu o capacitate de 150 profile/oră. De asemenea, instalația este prevăzută cu echipamente pentru aplicarea unor benzi autocolante pe profilele din aluminiu, cu scopul protejării suprafețelor vopsite. O pondere mică în procesul de producție o are curbarea profilelor, operație ce se desfășoară exclusiv la cererea clienților. În ceea ce privește capacitatea de depozitare, Alumil Rom Industry SA dispune de o suprafață totală de depozitare de 27.203 de metri pătrați, din care 21.098 mp în proprietate (la Galați și în Filipeștii de Pădure, județul Prahova). Deținem o largă rețea de distribuție la nivel național cu 3 HUB-uri regionale la Cluj, Iași și Slatina și 6 depozite în București, Timișoara, Brașov, Bia Mare, Pitești, Galați.

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

ALUMIL: Portofoliul companiei include diverse sisteme pentru realizarea ferestrelor, ușilor și a pereților cortină, sisteme outdoors și pergole bioclimatice, respectiv sisteme de utilizare a energiei din surse regenerabile. Toate acestea pot fi integrate într-un design contemporan de locuință modernă.

Printre ultimele noutăți menționăm: 

Sistemul SUPREME S91 care a fost proiectat pentru a satisface cerințele pentru case pasive. Acesta este potrivit pentru construcții solide cu eficientă energetică ridicată și nivel crescut de siguranță.

Sistemul SUPREME S77 PHOS reprezintă alternativă pentru tocuri cu balamale încastrate. Este versiunea ideală pentru a eficientiza iluminatul natural, datorită suprafeței vizibile reduse a aluminiului.

Pergolele bioclimatice – este o gamă complet automatizată și echipată, pentru a transformă spațiul exterior într-un living comod și plăcut. Sistemul de rotație al lamelelor (0-135°) creează o structură de închidere automatiză și solidă pentru o umbrire controlată, luminozitate reglabilă precum și o protecție eficientă împotriva ploii și a condițiilor meteorologice mai aspre.

SMARTIA placări tip cod de bare – o soluție extraordinară ce oferă numeroase posibilități de personalizare. În primul rând, sistemul este ideal pentru acoperirea suprafețelor generoase. De la clădiri comerciale și de birouri până la reședințe moderne, nouă serie de sisteme de placări ALUMIL se potrivește pentru orice tip de construcție. Sistemele oferă o gamă variată de profiluri și culori, putând fi combinate cu iluminare LED și profiluri perforate și din lemn compozit, precum Woodalux®.

Balustrade și sisteme de împrejmuire – caracterizate prin design minimalist și care pot înlocui cu succes construcțiile liniare similare din oțel, eliminând problemele legate de întreținere, precum rezistența vopselei și coroziunea.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

ALUMIL: Clădirile moderne solicită sisteme de ferestre la standarde ridicate. Concentrându-ne întotdeauna pe specificațiile și cerințele celor mai avansate piețe la nivel global, am dezvoltat la ALUMIL un portofoliu de produse ce reunește produse inovatoare care răspund perfect nevoilor construcțiilor moderne.

Nevoile consumatorilor noștri sunt foarte variate și asemenea este și portofoliul nostru de produse. Fiecare dintre produsele noastre a fost proiectat pornind de la următoarea idee: cum să oferim cea mai bună soluție posibilă și să creștem valoarea pe care o obțin clienții noștri. Astfel, dacă ar fi să facem o trecere în revistă a gamelor noastre de produse, lista ar cuprinde: sisteme de ferestre și uși batante, sisteme de ferestre și uși glisante, sisteme de umbrire, sisteme de uși armonice, uși de acces, uși rezistente la foc și trafic de intens, sisteme pentru fațade și pereți cortina, sisteme pentru compartimentări interioare, sisteme pentru parasolare, sisteme pentru placări de clădiri, luminatoare și sere, sisteme personalizate pentru ferestre, plăci de policarbonat, sisteme de balustrade, pergole, soluții pentru decking, sisteme fotovoltaice integrate pentru construcții (BIPV), sisteme suport pentru panouri fotovoltaice, panouri fonoabsorbante. 

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

ALUMIL: Producem sisteme din aluminiu la cea mai înalta calitate, proiectate și dezvoltate în cadrul departamentului de Cercetare și Dezvoltare al grupului. Acestea sunt testate și certificate de către instituții acreditate internațional cum ar fi IFT Rosenheim (Germania), A.M.M.A. (SUA), Istituto Jordano (Italia), ATG (Belgia), EXOVA (Marea Britanie) și altele. Inginerii noștri cu o bogată experiență și special instruiți proiectează noi sisteme și soluții tehnice continuu. Folosim echipamente de ultima generație (de exemplu imprimante 3D, mașini CNC) și datorită Centrul de Testare Avansată, suntem întotdeauna în avangardă dezvoltării tehnologice. Recent am dezvoltat  unul din cele mai sofisticate sisteme personalizate de ferestre pentru sediul central Google, din New York. Nivelul tehnologic de care dispunem împreună cu capacitatea noastră de a livra produse personalizate, ne oferă avantajul a fi una din cele mai competitive companii din industrie la nivel global.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2022?

ALUMIL: Dacă e să ne raportăm la previziunile optimiste de la nivel global, dar și la previziunile economice ale CE pentru România, anul 2022 se arată a fi unul mai moderat față de anul curent, păstrând linia ascendentă și oferindu-ne încredere pentru ceea ce urmează. Pe de altă parte, situația epidemiologică din țară precum și cea socio-politică de la ora actuală creează o stare de nesiguranță la toate nivelurile. Putem afirmă sigur că ne vom concentra asupra strategiilor de dezvoltare și vom continuă să oferim cele mai bune soluții clienților noștri atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. Onorarea angajamentelor față de parteneri și clienți reprezintă o prioritate pentru noi și acordăm o atenție deosebită acțiunilor necesare care duc al atingerea scopului comun.