INTERVIU ABRAZIV TRADE

Easy Engineering: O scurtă descriere a companiei și a activităților.

Abraziv Trade: Abraziv Trade a fost înființată în 2018 și este compania fiică a companiei Abraziv Mérnöki Iroda Kft din Ungaria, care a fost înființată în 1984 iar momentan are 160 de angajați.

Încă de la înființarea societății ABRAZIV, ne-am propus ca obiectiv primordial – atât în execuția proiectelor complete, cât și la vânzările de utilaje – să găsim soluția tehnică ideală pentru client care este rapidă, economică și se adaptează flexibil la condițiile și cerințele schimbătoare ale pieței. Punctul nostru forte suprem este baza de ingineri, tehnicieni și experți cu înaltă calificare și experiențe profesionale semnificative care îi permite firmei noastre să ocupe un loc în prima linie a industriei construcțiilor de utilaje.

Este vorba despre o afacere de familie, cele două profile principale ale societății noastre fiind fabricarea și comercializarea aparatelor de sablat mecanice și cabinelor de sablare, precum și a utilajelor pentru industria furajeră.

E.E: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Abraziv Trade: Oferim proiecte la cheie, în ambele domenii în care activăm.

Fabricăm aparate pentru curățarea și tratarea suprafețelor în primul rând pentru firme care ocupă de prelucrarea metalelor. Un loc semnificativ în acest sector îl ocupă fabricarea utilajelor personalizate și speciale. Pe lângă acestea, asigurăm și materialele corespunzătoare pentru sablare pentru fiecare proiect de sablare. Criteriile principale în dezvoltarea tehnologiei noastre sunt eficiența, economia și protecția mediului. 

Activitatea noastră dedicată industriei furajere include proiectarea, fabricarea și instalarea aparatelor pentru tratarea, depozitarea, dozarea și fărâmițarea materialelor în vrac, precum și execuția unor stații de producție și amestecare complete. Utilajele noastre își îndeplinesc sarcinile cu succes nu doar în agricultura autohtonă, ci și în țările vecine.

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

Abraziv Trade: Este greu de numit doar un produs, având peste 40 de ingineri care caută mereu să îmbunătățească ceva de la sistemul de închidere a unui malaxor folosit într-o fabrică de furaje până la sistemul de recuperare a alicelor la o cabină mică de sablare.

Pentru a putea oferi un produs și servicii de înaltă calitate, compania noastră acordă o atenție sporită dezvoltării continue, precum și modernizării și inovării echipamentelor sale. Exemple de astfel de tehnologii sunt tăierea cu laser, îndoirea marginilor controlată prin CNC și tehnologia de sudare cu mașini moderne de sudat. Dezvoltarea tehnologică continuă, reducerea cerințelor de întreținere și testarea ideilor tot mai inovatoare pentru eficiență și funcționare economică sunt esențiale.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

Abraziv Trade: Oferta noastră de utilaje include multe utilaje-tip, însă paleta de produse este semnificativ mai largă. Un rol important îl deține fabricarea de utilaje speciale personalizate, în cadrul căreia echipamentul este fabricat personalizat după cerințele clientului.

În divizia de sablare construim de la o cabină mică de sablare folosită de exemplu – pentru sablarea jenților, la utilaje de sablare care pot sabla de la grinzi metalice până la cupe de elevator și inclusiv camere de sablare unde se pot sabla șasiuri de camioane sau chiar și vagoane.

În divizia de fabrici de furaje construim: șibăre, elevatoare, transportoare, răcitoare, malaxoare, filtre, cicloane, mori etc.

Pe lângă utilajele de fabricare proprie, furnizăm piese de uzură de lungă durată de viață pentru utilajele celor mai cunoscuți producători.

Departamentul nostru de service efectuează lucrări de service în garanție și în afara garanției, precum și reparația și renovarea, la fața locului a utilajelor provenite de la alți producători.

Asigurăm și materialele corespunzătoare pentru sablare pentru fiecare proiect de sablare. Oferta materialelor de sablare include și materialul abraziv necesar pentru mașinile de tăiat cu jet de apă (nisip de granat). Cererile pentru materialele de sablare (granule) le putem onora de regulă din stocul propriu.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

Abraziv Trade: În creștere, apar din ce in ce mai multe oportunități.

Pe partea de sablare în din ce in ce mai multe domenii se cere tratarea suprafeței înainte de vopsire, adică sablarea.

Pe partea de fabrici de furaje se simte nevoia de fabrici moderne, cu un consum de curent redus, randament ridicat, costuri de operare mici și complet automatizate.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

Abraziv Trade: În mod cert este o perioadă interesantă, motivele sunt bine știute. Prețurile la materii prime se schimbă constant, termenele de livrare cresc. Încercăm să compensăm prin a ține un stoc cât mai mare de materii prime și încercăm să anticipăm pe cât posibil tendința pieței.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Abraziv Trade: Baza companiei o reprezintă flexibilitatea, experiența, calificarea si stabilitatea echipei de ingineri, tehnicieni si experți. Principalul obiectiv al echipei Abraziv este furnizarea soluțiilor tehnice potrivite pentru clienții noștri si garantarea serviciilor de înalta calitate și eficiente. Principalul scop este de a asigura profitabilitatea maximă a clienților noștri prin inovațiile noastre dezvoltate cu succes. Abraziv are o preocupare constanta pentru îndeplinirea celor mai exigente cerințe ale clienților, prin producția de instalații și construcția de facilitați care sunt in conformitate cu reglementările actuale. Am implementat un sistem de management al calității care îndeplinește cerințele standardului EN ISO 9001:2015, asigurând astfel in activitatea firmei un nivel ridicat de calitate, împreună cu o bună poziționare pe piața de profil.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2022?

Abraziv Trade: Suntem optimiști, noul nostru sediu este gata, care este localizat în centrul țării la Târgu Mureș, astfel dispunem de o capacitate mărită de stocare, o logistică mai ușoară și avem o echipă tânără și motivată, dornică de performanță.