FESTO – ADAPTAREA LA NOILE CONDITII ALE PIETEI

Easy Engineering: Ce produse/soluții noi aveți pentru clienții dvs.?

FESTO: Dezvoltarea continuă a soluțiilor de automatizare, precum și inovația în toate domeniile industriale sunt principalele direcții alese de Festo, de zeci de ani.

Fiecare an aduce noutăți în domeniile în care activăm.

În ultimii ani ne-am axat pe câteva concepte noi, extrem de importante pentru trendul global al automatizărilor din întreaga lume. 

Aici trebuie să menționăm în primul rând digitalizarea. Pentru transpunerea acestui concept în realitate, pe lângă componente și soluții hardware, Festo dezvoltă constant și aplicații industriale dedicate partenerilor săi.

Pentru că facem parte dintre liderii dezvoltării și cercetării la nivel mondial, în special pentru partea de soluții pentru automatizări, noutățile lansate de Festo sunt extrem de variate. În prima linie este terminalul inteligent, produs menit să aducă pneumatica în epoca digitalizării și a conceptului de I4.0, echipamentele dezvoltate utilizând tehnologia piezo.

Acest terminal aduce funcții suplimentare, pe care pneumatica clasică nu le-ar fi putut realiza până acum. Pe lângă dezvoltarea unor noi servicii oferite industriei, tehnologia din spatele acestei platforme furnizează nivelelor de automatizare superioare toate informațiile necesare pentru a fi capabile să ia decizii și să diminueze considerabil consumurile și să reducă timpii de ciclu.

https://www.youtube.com/watch?v=Gf5RfJJc8eQ

Avem apoi noile acționări electromecanice care, o dată cu apariția noii serii Simplified Motion Series, intră într-o eră complet nouă prin ușurința de control. Și, nu în ultimul rând, echipamentele destinate industriei de proces unde, împreună cu actori mondiali importanți punem bazele noilor standarde.

E.E: Cum îi vor ajuta aceste produse/soluții în perioada următoare?

FESTO: Așa cum spuneam mai devreme, Festo își adaptează direcțiile de dezvoltare pe trendul industriei la nivel mondial. Soluțiile oferite eficientizează procesul de producție al partenerilor noștri.

Tehnologia piezo-electrică s-a dovedit alegerea ideală în perioada pandemică. Produsele ce integrează această tehnologie, pe lângă costurile și cerințele de spațiu reduse, asigură eficiență maximă și precizie ridicată de control pentru echipamentele medicale.  Aceste aspecte sunt extrem de importante în prezent, pentru producătorii de ventilatoare destinate spitalelor ce tratează bolnavii afectați de coronavirus.

Dincolo de produse, la nivel mondial, Festo dezvoltă diverse parteneriate și susține sau participă în diverse proiecte menite să diminueze efectele pandemiei, să ajute la reconstruirea normalității și să asigure continuarea dezvoltării soluțiilor inovative pentru industrie.

E.E: Cum au reacționat colaboratorii dvs. la noile condiții de muncă?

FESTO: Atât la nivel local cât și global, Festo a continuat să își desfășoare activitatea la standardele obișnuite pentru partenerii noștri. Chiar dacă nu am avut posibilitatea de a fi fizic alături de aceștia, ca urmare a restricțiilor ce au însoțit perioada pandemică, am rămas conectați de la distanță indiferent de solicitările primite. Am reușit să menținem complet funcționale lanțurile logistice asigurând astfel disponibilitatea  produselor noastre pentru industriile esențiale în aceste luni dificile. Prin acest mod de funcționare, fără sincope, am dovedit că suntem un partener de încredere pentru toți colaboratorii noștri.

E.E: Cu ce produse/soluții inovatoare ați venit în întâmpinarea situației?

FESTO: Am repetat de câteva ori în cadrul acestui interviu de tehnologia piezo.

Este o tehnologie menită să revoluționeze pneumatica, să reducă la minim consumurile energetice și să minimizeze timpii de ciclu prin cele mai precise reglaje pe care le-a putut oferi un echipament pneumatic până în prezent.

La nivel local, am profitat de timpul suplimentar al partenerilor noștri și am venit către aceștia cu un număr mare de webinarii tehnice și de soft skills. Acest program este menit să aducă noi cunoştinţe sau să le sedimenteze pe cele deja existente pentru partenerii noștri. Nu în ultimul rând, sesiunile de formare gratuită oferite de Festo au și rolul de a optimiza și eficientiza procesele tehnologice ale colaboratorilor noștri, astfel încât aceștia să poată deveni mai competitivi pe o piață extrem de exigentă.

E.E: În ce condiții s-a făcut trecerea de la situația ante COVID-19 la cea actuală?

FESTO: La fel ca în cazul majorității companiilor și Festo s-a confruntat cu provocările ridicate de pandemia Covid 19. Chiar dacă situația a fost una ieșită din comun, am reușit să implementam repede un standard de lucru de acasă precum și să respectăm recomandările autorităților privind sănătatea membrilor echipei locale. Multe din procesele noastre s-au schimbat, modul în care interacționăm atât cu membrii echipei cât și cu colaboratorii noștri a suferit și el modificări dramatice. Aceste schimbări nu au alterat însă nivelul de excelență pe care echipa locală îl atinge în colaborarea cu partenerii săi.   

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului?

FESTO: Situația actuală este plină de incertitudine și temeri legate de viitor. Nu putem face estimări clare pentru următoarele 6 luni. Cu toate acestea, Festo este o companie puternică, ce beneficiază de o echipă excepțională. Ne vom păstra flexibilitatea și atenția la nevoile partenerilor. Vom trata cu maxim de profesionalism și restul anului 2020 și ne vom adapta la cerințele noilor condiții de lucru. Observăm deja o îmbunătățire a situației în activitatea industrială și sperăm că acest trend ascendent să se păstreze în continuare.

 

Info & contact: https://bit.ly/3epCsio