EP7402: IP67 EtherCAT I/O PENTRU CONTROLUL CONVEIORULUI

Controller-ul motor compact integrat reduce eforturile de cablare și crește capacitățile de diagnostic pentru sistemele de transportoare cu role.

Cu noul EP7402 EtherCAT Box de la Beckhoff, arhitectura de control și cablarea sistemelor de transportoare cu role devin mult mai eficiente. Cu clasa înaltă de protecție IP67, acest controller compact pentru motoare de curent continuu fără perii este potrivit pentru sarcinile transportoarelor în intralogistică și în tehnologia de asamblare precum și în industriile producătoare de băuturi – alimente și ambalare.

EP7402 EtherCAT Box prezintă două ieșiri cu un controller de mișcare integrat pentru conectarea directă a motoarelor de transportoare cu role, de 24 V DC, sau ale altor motoare de curent continuu fără perii (până la 3.5 A). Opt intrări/ieșiri digitale adiționale permit conectarea, de exemplu, de comutatoare fotoelectrice și comunicarea între diferite box-modules aflate în funcțiune fără un PLC. EP7402 preia controlul complet al unui motor cu role indiferent de producătorul transportorului sau al motorului. Controlul motoarelor se face fără senzori. Curentul nominal maxim, rampele de accelerare sau decelerare și diverși alți parametri pot fi configurați, permițând astfel adaptarea optimă la diferite aplicații. 

EP7402 EtherCAT Box de la Beckhoff crește eficiența și salvează spațiu în sistemele de transportoare cu role.

În operarea de transportoare, EP7402 poate fi de asemenea folosit fără un PLC și oferă funcții precum Zero Pressure Accumulation (ZPA), descărcare singulară sau în bloc. Alte device-uri EtherCAT cum sunt I/O-urile digitale și analogice, cititoarele de coduri de bare sau device-urile de safety pot fi conectate la un modul aditional de EtherCAT. EtherCAT Box cu rating de protecție IP67 măsoară numai 174 mm x 60 mm x 36.5 mm și poate fi montat cu ușurință în canale-C standard sau în vincluri-L pe rama transportorului. Nu necesită acoperire de protecție adițională, ceea ce salvează din spațiul de instalare. Alimentarea și comunicația EtherCAT se fac printr-un singur cablu cu un conector hibrid B23 ENP (28 A/45 °C capacitatea curentului de încărcare).

Distribuitor Romania: Kreatron Automation SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro

Text și imagine: www.beckhoff.com/press/pr102020