EMSYST – CALITATE ȘI PRECIZIE

EMSYST a fost înființată în 1995 cu scopul de a furniza pieței produse de calitate cu valoare adăugată ridicată în domeniul automatizării și măsurării. Fondatorul companiei a lucrat mult timp în domeniul tehnologiei de măsurare și a transferat cunoștințele și experiența dobândita companiei nou înființate. Rezultatul este în soluții originale pentru mașini și în dezvoltarea propriilor produse: senzori de forță. Senzorii EMSYST au devenit treptat populari pe piețele din Europa Centrală pentru calitatea, accesibilitatea si asistența tehnica acordată clienților în selectarea și instalarea lor.

Easy EngineeringCare sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

EMSYST: Principalele activități ale companiei noastre includ dezvoltarea și producția de senzori de forță și unități electronice pentru procesarea semnalelor de ieșire. Cu toate acestea, nu toate aplicațiile pot fi acoperite de portofoliul nostru de senzori standard, motiv pentru care dezvoltăm și senzori personalizați. Fiecare senzor poate fi caracterizat prin parametri precum forma, metoda de montare, intervalul maxim de forță, precizia, forma semnalului de ieșire și protecția necesară împotriva influenței externe cum ar fi vremea. Putem livra un prototip funcțional cu un certificat internațional de calibrare în termen de câteva luni de la comandă. De asemenea, ne ocupăm de aplicațiile senzorilor de forță și de automatizare. Un exemplu este construcția de cântare de control pentru industria cauciucului, care fac parte din liniile de producție în multe țări din întreaga lume.

E.E: Care sunt noutățile in materie de produse noi?

EMSYST: Am introdus o nouă serie de senzori cu unitate electronică încorporată. Senzorul standard oferă un semnal de ieșire în intervalul de 10 – 20 mV, care are de obicei un nivel prea mic pentru procesarea directă. Din acest motiv, o unitate electronică este oferită pentru senzori, care este de obicei sub forma unei cutii externe montate pe șină DIN. Unitatea electronică furnizează senzorului tensiunea de alimentare și amplifică semnalul de ieșire la o valoare standard a industriei, de 0 – 10 V sau 4 – 20 mA, care este mai ușor de procesat. Am încorporat această unitate electronică în corpul senzorului. Tot ce trebuie să faceți este să conectați o tensiune de alimentare standard de 5 V sau 24 V și să conectați semnalul de ieșire direct la un PLC sau la cardul de măsurare. Clienții noștri au început să prefere această soluție pentru simplitatea ei.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

EMSYST: În domeniul senzorilor de forță, compania noastră oferă senzori cu membrană la costuri rentabile, cu o gamă de măsurare de la 50 N la 500 kN. În plus, sunt disponibile și alte tipuri cu o precizie mai mare și o gamă de măsuri de până la 3000 kN. Senzorii noștri au aplicați în diverse industrii, în fabrici și în aer liber în condiții extreme, de la Siberia înghețată până la deșertul din Orientul Mijlociu, de la măsurarea forței necesare unei apăsări de buton până la cântărirea vagoanelor de cale ferată încărcate.

E.E: In ce stadiu se afla piața în care activați, la momentul actual?

EMSYST: Majoritatea senzorilor de forță fabricați în lume sunt utilizați în sisteme de cântărire, restul în construcția de mașini și pentru măsurători speciale. În cel de al doilea domeniu sunt active în special companiile mai mici deoarece pot răspunde mai flexibil cerințelor clienților. Acestea produc serii mai mici de senzori sau senzori dezvoltați exact în funcție de cerințele clienților. EMSYST aparține acestui grup.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

EMSYST: O tendință clară în domeniul senzorilor de forță este digitalizarea și personalizarea. Semnalul de ieșire analogic este mai des înlocuit cu o magistrală digitală. Procesul de calibrare a senzorilor, care este o operație costisitoare, este de asemenea automatizat. Prin personalizare ne referim în principal la adaptarea produsului la nevoile clientului. Pe de altă parte nu se poate aștepta ca senzorii cu ieșire analogică să dispară de pe piață. Senzorii cu o precizie de 0,2 – 1% sunt de obicei suficienți pentru monitorizarea mașinilor. În acest caz un senzor simplu cu ieșire analogică este cea mai bună alegere, nu numai în ceea ce privește costurile de intrare cât și costurile de întreținere. Acest lucru este valabil mai ales în prezent, într-o perioadă de creștere a costurilor materiale și energetice și a deficitelor de componente electrice.

E.ECare sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

EMSYST: Considerăm că senzorii cu magistrala IO-Link sunt unele dintre cele mai inovatoare produse din domeniul senzorilor de forță. Credem că acest standard de rețea de comunicații este viitorul apropiat al senzorilor și fiecare producător ar trebui să fie pregătit pentru ca acesta să devină un standard în segmentul nostru. Prin urmare, compania noastră se pregătește în mod activ să lanseze o serie de senzori de forță cu suport IO-Link.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2022?

EMSYST: Presupunem că odată cu apropierea sfârșitului pandemiei, producția va reporni și astfel cererea de senzori va crește din nou. Marii producători vor continua să stabilească direcția în care o va lua tehnologia de automatizare și măsurare. Compania noastră intenționează sa își întărească poziția pe piețele din Europa în care își desfășoară activitatea. De asemenea, intenționăm să lansăm câteva produse noi în domeniul digitalizării produselor noastre. Sperăm ca anul 2022 să aducă mai multe proiecte interesante și provocări tehnice cu care să ne putem ajuta clienții.