BOSCH A PREZENTAT NOI SOLUTII INTELIGENTE LA CES 2017 IN LAS VEGAS

În perioada 5-8 ianuarie 2017, Bosch a demonstrat cum conectivitatea transformă obiectele în partenerii, ajutoarele și asistenții noștri, la CES® 2017, în Las Vegas. Furnizorul global de tehnologie și servicii a prezentat soluții inovatoare la acest târg în următoarele domenii: casa inteligentă, orașul inteligent, mobilitate conectată, industrie 4.0 și tehnologia senzorilor. Aceste tehnologii fac viața de zi cu zi mai ușoară, mai comodă și mai sigură.

Casa inteligentă

Sistemul pentru casa inteligentă face posibil controlul dispozitivelor conectate acasă printr-o singură aplicație. La CES, Bosch arată cum a perfecționat sistemul cu tehnologii precum detectoarele de fum și mișcare, ce pot prelua funcții suplimentare, și managerul de scenarii.  Datorită acestuia din urmă, casa conectată devine și mai intuitivă. De asemenea, face viața de zi cu zi a utilizatorilor mai ușoară. De exemplu, când pleacă de acasă, utilizatorii nu mai trebuie să verifice dacă au închis căldura, dispozitivele electronice sau luminile. Managerul de scenarii al aplicației Bosch pentru casa inteligentă realizează aceste sarcini de rutină zilnică și poate fi activat foarte ușor, cu o simplă atingere.

Mobilitate conectată

Cu ajutorul comunicării personalizate între mașină și șofer, serviciile complete cu performanțe din ce în ce mai ridicate vor putea fi operate în siguranță și pe viitor. Recunoașterea feței și personalizare inteligentă. Camera de la monitorul șoferului face posibile recunoașterea feței și personalizarea din momentul în care șoferul se urcă în mașină. De exemplu, mașina setează volanul, oglinzile, temperatura din interior și postul de radio în funcție de preferințele personale ale șoferului. În timpul mișcării, funcția de detectare a stării de somnolență a șoferului ajută la creșterea siguranței: dacă șoferul riscă să adoarmă sau este foarte distras, mașina emite un avertisment și ajută la prevenirea situațiilor critice.

Comunicarea între mașină și șofer. Pe viitor, interfața om-mașină (HMI) va juca un rol din ce în ce mai important în mașină – în special când este vorba de conducerea automată. De exemplu, comunică șoferului atunci când este posibil condusul automat pe un anumit traseu. Pentru a ceda responsabilitatea de a conduce mașina, șoferul trebuie atunci să apese două butoane pe volan timp de câteva secunde. În timpul conducerii automate, HMI îi arată șoferului ce detectează senzorii de mediu ai mașinii și cât timp a rămas până ce șoferul va trebui să înceapă să conducă din nou.

Comunicarea între mașină și casă. Datorită conexiunii la internet, șoferii pot consulta acum programările viitoare sau, de exemplu, își pot planifica mersul la cumpărături. Aplicația pentru casa inteligentă permite șoferului să controleze marchizele de acasă sau să regleze încălzirea. În plus, poate verifica dacă este suficientă mâncare în frigider. Cu simpla atingere a unui buton, aplicația poate transmite lista de cumpărături serviciului de livrări.