Wacker Neuson investeste într-o fabrica ultramoderna

Linz (Austria). Wacker Neuson, unul dintre cei mai mari producători de utilaje de construcții compacte și echipamente de mică mecanizare, a achiziționat una din cele mai moderne fabrici pentru echipamente de construcţii în orașul austriac Hörsching, în apropiere de Linz. Excavatoare compacte,dumpere pe roți sau șenile și mini-încărcătoare au ieşit de pe linia de producție din mai 2012 și sunt vândute în întreaga lume.

“Cu o investiţie totală de 65 de milioane de euro în sistemele de producţie a echipamentelor compacte, am subliniat nu numai angajamentul nostru faţă de regiunea din Linz, dar şi încrederea noastră în viitorul companiei”, declară Cem Peksaglam, CEO al Wacker Neuson SE. “Wacker Neuson a produs echipamente compacte în Linz de peste trei decenii. Locul pe care l-am ales pentru fabrica noastră ne va permite să ne păstrăm pe termen lung angajații foarte calificaţi, alături de experienţa care au dobândit-o de-a lungul deceniilor. Deși nu sunt ușor de găsit specialiști calificați, noi am reușit să găsim peste 200 de angajați și stagiari pentru Wacker Neuson pe parcursul anului trecut. În prezent deţinem în jur de 550 de angajați în fabrica noastră “, a continuat Cem Peksaglam.

În timpul unei perioade de construcție care a durat numai unsprezece luni, o fabrică extrem de modernă, cu o suprafata de aproximativ 50.000 de mp a fost construită pe un teren de aproximativ 170.000 de mp, lângă aeroportul Linz. Fabrica are în prezent şase linii de asamblare, o zonă de testare și demo şi o zonă de vopsire, cu vopsea pulbere dar şi echipamente de sablare cu nisip. Se mai regăsesc, de asemenea, un atelier de training, o zonă de testare, un atelier de service pentru trainingul clienţilor si chiar o cantină.

“Cu noile instalații de producție vom fi capabili să ne consolidăm și să ne extindem poziția noastră în piață. Procesele de producție optimizate și condiţiile moderne de ne vor permite să aducem îmbunătățiri suplimentare în manoperă sau flexibilitatea producției. Acest lucru va creşte competitivitatea noastră și în cele din urmă ne va asigura succesul”, spune Cem Peksaglam.