A vorbi despre cariere și despre materialele lor înseamnă să călătorești în jurul lumii. De la spectaculoasele și faimoasele cariere de Carrara până la carierele de cupru eliptice și pitorești, carierele sunt o sursă de resurse importante pentru fiecare țară. În ciuda diferențelor mari și a distanțelor implicate, există două aspecte principale comune tuturor carierelor: gestionarea materialului extras și rentabilitatea economică a acestuia. Fiecare carieră trimite în mod constant ingineri și operatori pe teren pentru a găsi soluții de creștere a rentabilității carierei. 

Răspunsul este oferit de MB Crusher cu o gamă de echipamente concepute pentru a transforma anumite operațiuni din costuri în avantaje. Mașini care sunt ușor de instalat, fără a fi nevoie de echipamente speciale și care sunt imediat operaționale, deoarece nu necesită o pregătire complexă a personalului.

Gresie, India

Călătoria noastră începe în India, unde o cupă de sortare MB-S18 a fost instalată într-o carieră de gresie pe excavatorul Kobleco SK220SD. Rezultatul a fost imediat: materialul extras a fost cernut la dimensiunea dorită a granulelor și apoi vândut.

Gips, Uzbekistan

Ne îndreptăm acum spre Uzbekistan, unde freza MB-R900 a fost instalată într-o carieră de gips. Cu acest utilaj, a fost posibil să se obțină un material excelent în dimensiuni mai mici, potrivit pentru a fi dus la linia de concasare fixă, crescând astfel producția orară. Produsul finit este vândut ca bază pentru vopselele de perete.

Cupru, America de Sud

În America de Sud, într-o imensă mină de cupru în carieră deschisă, cupa de concasare BF120.4 și cupa de  sortare MB-S18 s-au dovedit a fi utilajele decisive, ambele potrivite pentru performanțe ridicate și cerințe de producție ridicate.

Concasorul cu fălci MB Crusher, instalat pe Caterpillar 336D, lucrează zi și noapte pentru a zdrobi tot materialul inert, care este apoi filtrat de cupa MB-S18, perfectă pentru a acoperi găurile în care este plasat explozibilul. Acest lucru face ca explozia să fie mai precisă și mai eficientă. Materialul cu granulație mai mare este folosit pentru a construi rețeaua de drumuri către mină. Avantajul este dublu: prin tratarea deșeurilor direct la fața locului, economisim timp și bani, care sunt factori cheie pentru competitivitatea carierelor și minelor.

Cărbune, India

Într-o mare carieră de cărbune din sudul Indiei, necesitatea a fost de a gestiona cu precizie zdrobirea materialului, deoarece extractorul minier nu a reușit sa regleze dimensiunea pentru a produce ceea ce era necesar.

Soluția a fost data de MB Crusher cu cupa de concasare si sortare MB-HDS320. A fost suficient să fie instalată pe mașina utilajul deja prezent în carieră pentru a avea o producție de 50-60 de tone pe oră de material gata de a fi folosit în șantier. Rezultatele sunt multe: reducerea deșeurilor, creșterea profitabilității carierei, costurile de exploatare reduse la minimum, productivitate optimă constantă.