Sistemul brevetat de fixare a electrozilor TFC Tungsten Fast Clamp eliberează și tensionează electrodul din wolfram printr-o singură apăsare de buton. Astfel, acesta poate fi schimbat în doar câteva secunde.

SUDAREA WIG CU SÂRMĂ RECE – SIMPLĂ ȘI INTELIGENTĂ 

Pentru Fronius iWave sunt disponibile componente pentru sudare WIG cu sârmă rece. Inovația revoluționară constă în reglarea inteligentă. Cu noul pachet de funcții TIG DynamicWire, realizarea unor suduri WIG perfecte devine simplă chiar și pentru amatori. Deoarece reglarea dinamică a sârmei selectează întotdeauna viteza de avans corectă. Procesul se adaptează la sudori, nu invers! 

Sudarea WIG ‑ este clasa de top a procedeelor de sudare și necesită talent și experiență acumulată de-a lungul anilor – sau nu? „Datorită tuturor noutăților pe care le-am încorporat în componentele iWave pentru sârmă rece și soluția software adecvată, sudarea WIG devine mult mai simplă”, explică Manuel Rumpl, Head of Strategic Product Management Industrial Welding Solutions, FRONIUS International GmbH. „Cu TIG DynamicWire sudorii se pot concentra exclusiv pe arcul electric, în timp ce sistemul de sudare reglează în orice moment viteza optimă de avans a sârmei.” 

Clasele de putere ale iWave de la 300i până la 500i pot fi echipate cu sistemul WIG cu sârmă rece. Pachetul de funcții TIG DynamicWire este pregătit pentru utilizare prin activarea software-ului și poate fi echipat ulterior și pe sistemele iWave existente.

Noutate pe piață: reglarea activă a sârmei

Progresul inovator al Fronius DynamicWire comparativ cu avansul continuu obișnuit al sârmei constă în auto-reglarea automată. Sistemul de sudare adaptează viteza de avans a sârmei în mod activ în funcție de comportamentul de sudare, poziția pistoletului și condițiile locale momentane. Sistemul acoperă în mod automat chiar și toleranțe ale componentelor de până la 30 %. Rezultatul: suduri mereu perfecte. 

Precizie și ușurință în utilizare 

La dezvoltarea sistemului de sudare cu sârmă rece, Fronius a luat în calcul chiar și cel mai mic detaliu, astfel încât sudorii să poată lucra optim cu manevre și setări minime. Dispozitivul de avans sârmă este reglat o singură dată și apoi rămâne stabil în poziție. Suportul este extrem de ușor, fiind realizat prin printare 3D în aluminiu. Este ergonomic și flexibil în utilizare. Chiar și vibrațiile deranjante din mânerul pistoletului au fost eliminate, deoarece noul procedeu de sudare cu sârmă rece TIG DynamicWire – spre deosebire de soluțiile comparabile – se realizează complet fără mișcarea înainte și înapoi a sârmei. 

Înlocuirea electrodului de wolfram printr-o singură apăsare de buton

Prin Tungsten Fast Clamp (TFC), expertul în tehnica sudării Fronius lansează un nou patent. O singură apăsare de buton eliberează și tensionează electrodul de wolfram în manșonul de strângere. La fel ca la un creion cu mină, schimbarea electrodului se realizează în doar câteva secunde. Acest sistem poate fi montat de acum și pe corpurile pistoletelor existente.

Autoreglare, economie de timp și eficiență din punct de vedere al utilizării resurselor

Într-o epocă în care lipsa de personal se resimte tot mai acut, iWave, împreună cu avansul sârmei reci și TIG DynamicWire, vine în sprijinul tuturor sudorilor începători ‑ sau mai puțin experimentați ‑ în domeniul WIG, astfel încât să obțină în scurt timp suduri de calitate superioară. Reglarea automată a parametrilor și liniile sinergice, precum și dispozitivul de avans a sârmei activ și cu compensare conferă siguranța necesară și asigură un grad ridicat de calitate. 

Deoarece la sistemul de sudare inteligent WIG cu sârmă rece, sârma nu se mai mișcă încontinuu înainte și înapoi, chiar și componentele consumabile, precum corpul pistoletului, capișonul pistoletului și penseta se uzează mai puțin și astfel rezistă mai mult decât alte soluțiile comparabile.

CM METAL Trading SRL

300127 TIMIŞOARA, Intrarea Fortăreţei nr. 4

Tel./Fax: 0256-49.59.87

Email: office@cmmetal.ro

www.cmmetal.ro

https://www.facebook.com/cmmetaltrading/

https://www.linkedin.com/company/cm-metal-trading/