SPEC MIX BRICKLAYER 500 – CONCURSUL PENTRU CEL MAI RAPID ZIDAR DIN LUME

Concursul pentru cel mai rapid zidar din lume – SPEC MIX BRICKLAYER 500® se organizează anual în Las Vegas, SUA. Mason Fred Campbell din Tennessee a câştigat anterior concursul la „Campionatul mondial de zidărie”, reuşind să aşeze 634 de cărămizi într-o oră. Concursul a fost susţinut în data de 6 februarie 2013, în cadrul târgului World of Concrete din Las Vegas – unul dintre cele mai mari târguri anuale de construcţii din lume.

SPEC MIX BRICKLAYER reprezintă un concurs de zidărie compus din cei mai buni zidari din lume. 20 de echipe, alcătuite din doi zidari fiecare, concurează pentru a aşeza cele mai multe cărămizi, în acelaşi timp urmând câteva reguli foarte stricte de calitate. Competiţia are premii substanţiale, pentru primul loc acordându-se 100.000 $ plus premii de la sponsori, toate acestea în faţa a peste 5.000 de fani.

Înfiinţată pentru a prezenta calificarea şi măiestria de zidărie, descrierea generală a competiţiei este următoarea: fiecare echipă are la dispoziţie 60 minute pentru a construi un zid de 8 metri. Concursul are patru premii, bazate pe numărul cel mai mare de cărămizi aşezate care se încadrează în standardele de calitate impuse. La sfârşit, pereţii sunt atent evaluaţi de un juriu de 27 de experţi în zidărie, cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu.