SOLUȚII DE CONECTARE PENTRU BANDĂ LARGĂ ȘI TEHNOLOGIA 5G

Numărul de dispozitive conectate la Internet s-a mărit exponențial și, datorită volumelor mari de date care trebuie transferate în rețea, este nevoie de o viteză foarte mare de transmitere. 

Întrucât există mai multe tipuri de utilizatori, s-a stabilit  o delimitare a frecvențelor radio, în funcție de diversele aplicații. Nu toate dispozitivele conectate la Internet vor avea nevoie de viteză maximă. Pentru comunicații voce, video sau descărcarea de pachete mari de date sunt necesare rețele care să funcționeze pe frecvențe foarte mari. Pentru aplicațiile de tip IoT ( internet of things ), nu sunt necesare frecvențe atât de mari deoarece latența (întârzierea semnalului ) nu pune o problem în comunicare. În schimb, anumite aplicații industrial, care necesită transmiterea semnalelor în timp real, nu pot utiliza încă aceste comunicații wireless.

Pragul de 20 gigabiți / secundă stabilit pentru tehnologia 5G poate fi atins doar dacă semnalele radio sunt transmise cu frecvențe extrem de mari.

Tehnologia 5G folosește două spectre principale de frecvență definite în lucrările tehnice FR1 și FR2, FR venind de la termenul englezesc Frequency Range. FR1 cuprinde benzi de frecvență între 450 MHz si 6000 MHz (spectru numit sub 6 GHz) iar FR2 cuprinde benzi de frecvență între 24250 MHz și 52600 MHz. În această gamă de frecvențe, cablurile de date din cupru sunt total inoperabile deoarece pierderile de semnal sunt extrem de mari. Doar cablurile de fibră optică ar putea face față unei asemenea tehnologii.

De ce LAPP furnizează soluții de conectare pentru standardul mobil 5G?

Credem că transmiterea wireless și cablurile merg mână în mână: 5G poate deveni realitate doar cu o acoperire extinsă în bandă largă. La urma urmei, datele sunt încă transportate la stâlpii radio ce deservesc nodurile rețelei folosind cabluri de fibră optică. Prin urmare, acestea joacă un rol major în performanța și fiabilitatea rețelei 5G.

Ce produse de bandă largă și 5G sunt disponibile în portofoliul LAPP?

Cablurile robuste de fibră optică reprezintă fundamentul infrastructurii digitale. Având în vedere acest lucru, oferim un portofoliu larg de cabluri de înaltă calitate  de fibră optică pentru a facilita transferul rapid și sigur al unor volume mari de date. LAPP deține și cabluri de împământare din PVC cu conductori de cupru. Aceste produse sunt completate de conectori compatibili și presetupe SKINTOP® pentru o fixare sigură și rapidă. În plus, sistemele noastre de etichetare FLEXIMARK® vă oferă soluții de marcare durabile, care pot fi  citite cu ușurință mulți ani mai târziu.

Care sunt beneficiile cablurilor de fibră optică LAPP?

Cablurile noastre de fibră optică se caracterizează printr-o calitate excepțională a fibrei optice, ceea ce înseamnă că volume mari de date pot ajunge rapid la destinație. Defecțiunile și întreruperile reprezintă cel mai mare risc pentru rețelele de bandă largă și 5G. Pentru a preveni acest lucru, cablurile noastre nu conțin metal, transferul de date fiind  imun la radiațiile electromagnetice. Și, deoarece transportă frecvent date sensibile, acestea nu pot fi interceptate.

Ce standarde de fibre optice sunt disponibile în portofoliul LAPP?

Oferim toate standardele de fibre dorite, fabricate în Europa și Asia. De asemenea, dezvoltăm soluții individuale pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră.

Ce avantaje îmi oferă LAPP?

Vă sprijinim proiectele de infrastructură cu managementul nostru end-to-end, ajutându-vă pe tot parcursul proiectului. Echipa noastră are o experiență vastă în proiecte de infrastructură de rețea și vă va ajuta să le implementați cu succes. Beneficiați de soluții personalizate pentru optimizarea proceselor!

Pe www.lapp.ro puteți accesa portofoliul nostru de produse destinate acestui segment.