SCHNEIDER ELECTRIC PREMIATĂ DE COMISIA EUROPEANA

Energy University, platforma educațională online dezvoltată de Schneider Electric, care oferă cursuri gratuite de sustenabilitate și eficiență energetică, a obținut primul loc în cadrul categoriei Programe de educație a Premiilor Europene pentru Energie Durabilă. Această distincție, pentru care au aplicat 342 de proiecte în 2014, este acordată anual de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Energiei Durabile.

Energy University oferă peste 350 de cursuri, disponibile la cerere pe site-ul web www.MyEnergyUniversity.com, ajutând, încă din anul 2009, profesioniștii să ia decizii inteligente cu privire la principalele situații cu impact asupra industriei energetice. Până în prezent, mai mult de 600.000 de cursuri în 13 limbi au fost urmate de peste 370.000 de profesioniști din peste 180 de țări.

De asemenea, în cadrul Energy University sunt disponibile două examene de certificare profesională pentru cei care doresc să-și consolideze cariera în domeniul energiei sau al centrelor de date. Anul acesta, Schneider Electric a lansat progamul de certificare Data Center Certified Associate (DCCA), pentru a-i ajuta pe profesioniștii centrelor de date să fie la curent cu temele de actualitate, tendințele și practicile din industrie. De asemenea, examenul Professional Energy Manager (PEM), lansat în anul 2013, în parteneriat cu Institutul de Profesioniști în Energie (IEP), îi ajută pe profesioniștii din sectorul managementului energiei să-și consolideze nivelul de calificare și de credibilitate. De la lansarea PEM, peste 100 de profesioniști din întreaga lume au obținut această certificare.

„Aceste rezultate, împreună cu distincția obținută în cadrul Premiilor Europene pentru Energie Durabilă, reflectă nu numai succesul programului Energy University, ci și nevoia de profesioniști bine pregătiți în sectorul eficienței energetice”, a declarat Chris Hummel, Director General de Marketing, Schneider Electric. „În domeniul sustenabilității, cele mai multe informații disponibile în prezent sunt tehnice, destinate în special inginerilor și oamenilor de știință, astfel că nu oferă sprijinul necesar antreprenorilor sau proprietarilor de locuințe. Energy University răspunde și nevoilor acestor categorii de utilizatori, ajutându-i să ia decizii informate cu privire la consumul și managementul energiei.”

schneider text

Succesul programului Energy University este, de asemenea, reflectat de tendințele și comportamentul utilizatorilor. Cei mai mulți dintre aceștia se întorc regulat pe www.MyEnergyUniversity.com, înregistrându-se pe platformă și urmând și alte cursuri gratuite. În fiecare lună, mii de utilizatori se loghează pe site, în căutarea de informații despre managementul energiei. Profilurile utilizatorilor sunt variate, ceea ce evidențiază amploarea impactului acestui program. Utilizatorii Energy University sunt în special profesioniști din sectoare precum cel electric, energetic, al clădirilor, al mediului sau design. Aceștia sunt de obicei manageri, directori sau studenți care doresc să-și consolideze cariera sau să înțeleagă conceptele eficienței energetice.

Companiile multinaționale beneficiază și ele de această oportunitate unică de dezvoltare profesională. La nivel global, multe companii din industriile auto, alimentară și a băuturilor, hotelieră, a sănătății, de petrol și gaze și IT&C au utilizat site-ul www.MyEnergyUniversity.com. De asemenea, Energy University le oferă companiilor oportunitatea de a crea programe personalizate de educație în cadrul organizației care să servească drept instrument intern de training pentru propriii angajați.