SCHNEIDER ELECTRIC, LA SUMMIT-UL MONDIAL AL ORASELOR INTELIGENTE DIN BARCELONA

Schneider Electric a participat, pentru al patrulea an consecutiv, la Summit-ul Mondial al Oraşelor Ineligente (Smart City Expo World Congress – SCEWC), care a avut loc în Barcelona, în perioada 18-20 noiembrie.

Compania a explicat, în cadrul acestui eveniment, cum își propune să rezolve provocările urbane și a prezentat experiența și know-how-ul câștigate în cele peste 200 de proiecte în care este implicată în prezent în diverse orașe ale lumii.

Unul dintre proiectele acestui an cu care Schneider Electric a participat la Summit-ul de la Barcelona este cel care vizează transformarea orașului Boston într-un smart city, printr-un program de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 15% până în 2020 și cu 80% până în 2050. De asemenea, poveștile de succes care au fost prezentate de Schneider Electric la această ediție a summit-ului au inclus proiecte din Hong Kong, Carson City, Barcelona și Lyon, care acoperă sectoare variate precum managementul apei, îmbunătățirea eficienței orașelor sau optimizarea consumului de energie.

În plus față de implicarea Schneider Electric în proiecte din diferite orașe, un punct cheie pentru transformarea orașelor inteligente în realitate constă în integrarea diverselor sisteme într-un cadru coerent, care să permită colaborarea, împărtășirea de date și managementul informațiilor în timp real.