ȘAPTE ÎN ACELAȘI TIMP. TESA LANSEAZĂ O CAMPANIE PENTRU CLIENȚII INDUSTRIALI, AXATĂ PE BENZI DE AMBALARE MAI SUSTENABILE

tesa, producătorul internațional de benzi adezive inovatoare și soluții de produse autoadezive, a dezvoltat o gamă de șapte benzi pentru ambalare pe bază de peliculă și pe bază de hârtie cu un conținut mai sustenabil. Produsele vin în sprijinul cerințelor tot mai mari ale clienților și consumatorilor pentru soluții care contribuie la sustenabilitate și respectă legile de mediu tot mai numeroase. tesa lansează acum o campanie dedicată pentru a susține aceste benzi. Prin această inițiativă, tesa dorește să crească gradul de conștientizare a beneficiilor pe care le pot aduce părțile mici, cum ar fi banda adezivă, în lanțul valoric.

„Dorim să facem următorul pas pentru un viitor mai sustenabil cu noua noastră campanie „Are logică”, care evidențiază benzile noastre de ambalare mai sustenabile. Oferim distribuitorilor și utilizatorilor finali industriali mai multe opțiuni sustenabile pentru ambalajele lor, pentru a le susține obiectivele de sustenabilitate. Toate benzile care fac parte din această campanie demonstrează cum ambalajele pot fi mai sustenabile în viitor”, spune Andreas Walkembach, Șeful Departamentului Comerț Industrial și Transformarea Europei la tesa.

Sustenabilitate combinată cu performanță ridicată

Potrivirea performanțelor noilor benzi de sigilare a cartonului, mai sustenabile, cu cele ale produselor existente a fost principala cerință în cadrul dezvoltării produsului. Toate benzile au fost supuse unei serii de teste de cădere dinamică folosind cutii de carton gofrat simplu și dublu la diferite înălțimi, pentru a asigura performanța de protecție și scopul principal al ambalajului. Clienții nu trebuie să îndepărteze benzile de ambalare pe bază de hârtie, mai sustenabile, de pe carton la „sfârșitul ciclului de funcționare”. Acestea pot fi eliminate împreună cu cartonul, fără a compromite procesul de reciclare, în conformitate cu metoda 12 a INGEDE. 

„Există o nevoie mare și în creștere în industrie de soluții mai sustenabile. Pentru un viitor mai sustenabil, trebuie să găsim soluții care să facă parte din această călătorie spre sustenabilitate”, spune Walkembach. „Este posibil ca benzile adezive să nu fie primele lucruri la care vă gândiți pentru ca ambalajul dvs. să devină mai sustenabil, dar fiecare pas ne poate duce mai aproape de un viitor mai sustenabil. Deci, de ce nu ați alege o soluție mai sustenabilă dacă ați avea această posibilitate?” 

Portofoliul larg îndeplinește toate cerințele

Portofoliul larg de produse oferă banda potrivită pentru diferite aplicații și ocazii de ambalare. Toate produsele sunt fabricate în cadrul unui proces de acoperire fără solvenți și sunt prevăzute cu un nucleu de produs fabricat din hârtie reciclată.

Cinci benzi pe bază de hârtie susțin un domeniu larg de aplicații cu aplicații manuale sau automate. Pentru mai multe categorii de greutate diferită, aceste benzi oferă nu numai o închidere fiabilă, ci și diferite culori și posibilități de imprimare în scopul prezentării mărcii. 

tesa® 60408, o bandă nou-nouță din portofoliul pe bază de hârtie, este o bandă puternică și robustă care marchează soluția perfectă pentru aplicațiile de ambalare cu greutate ușoară și medie, unde este necesară o performanță premium. Hârtia utilizată pentru suportul său provine din păduri certificate și bine gestionate sau din alte surse controlate. Datorită proiectării specifice a produsului, tesa® 60408 include 92 % conținut de carbon pe bază de biomasă, certificat de DIN CERTCO și care a obținut cel mai înalt nivel de clasificare de la DIN CERTCO. 

Două benzi de ambalare filmice vin în sprijinul gamei tesa de benzi de sigilare a cartonului pe bază de hârtie. Benzile de ambalare cu suport filmic folosesc două materiale suport inovatoare, făcând următorul pas spre o sustenabilitate sporită. PET și PLA reciclat după consum (PCR) formează soluții solide și mai sustenabile, oferind opțiuni transparente suplimentare pentru ambalaje cu greutate medie și mare. 

Un exemplu al gamei pe bază de film este banda de ambalare tesa® 60412 din PET reciclat, prima bandă de sigilare a cartonului de la tesa care utilizează 70 % PET PCR în suportul său. Această bandă poate fi imprimată cu majoritatea tipurilor de sisteme de cerneală, un avantaj suplimentar pentru clienții care doresc să-și marcheze ambalajele. Această bandă pe bază de peliculă este testată conform metodei 12 a INGEDE, ceea ce garantează o reciclare ecologică.

Gama de produse tesa cu conținut sustenabil este acum disponibilă la comercianții cu amănuntul profesioniști.