ORIENTARE SPRE VIITOR. CUM VOR AJUTA PIPELIFE CLIENȚII ÎN VIITOR?

PIPELIFE, parte a grupului Wienerberger, este, la nivel mondial, unul dintre marii producători și furnizori pentru sistemele de alimentare cu apă, canalizare menajeră, pluvială, drenarea apelor meteorice, gaz și irigații, realizate din polietilenă, PVC și polipropilenă.

În România, Pipelife este prezentă din 1997, având depozite în Cluj și Oradea. Pipelife are o echipa bine sudată și pregătită, având o experiență de peste 15 ani în domeniu, oferind suport tehnic clienților pentru soluționarea eficientă a problemelor.

Persoană intervievată: Mihai Cavulea, Technical Manager la PIPELIFE.

Easy Engineering: Care sunt cele mai futuriste produse/soluții din portofoliul dumneavoastră? / Care sunt caracteristicile acestor produse/soluții?

Mihai Cavulea: Soluțiile oferite de Pipelife în domeniile alimentării cu apă, canalizării și irigațiilor se bazează pe utilizarea și reutilizarea responsabilă a apei, oferind beneficiarilor date în timp real care redus consumul de apă sau duc la identificarea avariilor din sisteme.

Un exemplu îl reprezintă bazinul modular din polipropilenă pentru retenția sau infiltrarea apelor meteorice care reprezintă o soluție viabilă de degrevare a sistemelor de canalizare pluviale existente într-o localitate prin infiltrarea apelor meteorice colectate înapoi în sol sau de înmagazinare a apei meteorice colectate în intervalele ploioase în vederea utilizării ulterioare în diverse scopuri, cum ar fi de exemplu irigarea serelor, parcurilor sau folosirea că și apă „gri” în case. 

De asemenea, bazinele noastre, atunci când sunt folosite pentru infiltrare, pot fi echipate cu senzori care indică nivelul de precipitații precum și permeabilitatea solului în timp.

E.E: Spuneți-ne despre obiectivele / perspectivele companiei pe termen lung?

M.C: Obiectivele pe termen lung ale companiei sunt reprezentate de economia circulară, prin reutilizarea materiilor prime în procesele de fabricație ale produselor, cât și prin continuă tehnologizare a fabricilor noastre.

E.E: Spuneți-ne despre inovare și cum afectează această viitorul? / Cum vă ajută inovarea produselor clienții?

M.C: Credem că inovarea este una dintre marile provocări ale fiecărui producător. Inovarea are că afect utilizarea și reutilizarea eficientă a resurselor, fiind un proces în continuă dezvoltare.

Pentru beneficiari, inovația digitală ajută la eficientizarea serviciilor prin colectarea unui volum din ce în ce mai mare de date prin telemetrie, senzori și sisteme SCADĂ instalate în rețele și la consumatori. 

E.E: Cum modelează angajații orientarea viitoare a companiei dvs.?

M.C: Echipa Pipelife este una cu experiență, dar tânăra și există întotdeauna deschidere spre noi soluții și tehnologii. Fiecare membru al echipei își arată dorința pentru dezvoltare profesională și cu toții dorim să fim în trend cu tehnologia.

Implicarea angajaților în activitatea de zi cu zi ajută că Pipelife să își atingă targeturile propuse în măsură în care și condițiile de pe piață ne susțin în acest efort.

E.E: Cum vă afectează transformarea digitală produsele/afacerea?

M.C: Credem că transformarea digitală are o serie de avantaje, cum ar fi:

  • Îmbunătățirea proceselor de producție;
  • Optimizarea costurilor de producție;
  • Atragerea de noi clienți și fidelizarea acestora;
  • Comunicarea mai eficientă cu clienții noștri;
  • Posibilitatea de a oferi soluții și nu doar produse.

E.E: Spuneți-ne despre cercetare și dezvoltare în compania dvs.

M.C: În cadrul firmei Pipelife se află departamentul R&D (Research & Development), departament dedicat în permanentă inovației, îmbunătățirii produselor și proceselor.

E.E: Cum depășiți noile provocări și acest mediu mai competitiv?

M.C: Credem că echipa sudată și experimentată pe care o are Pipelife ne ajută să depășim aceste noi provocări.

Echipa Pipelife este alături de toate părțile implicate într-un proiect de la faza de concept și până la faza de mentenanță, fiind un partener de încredere.

E.E: Spuneți-ne despre strategiile viitoare ale companiei și cum vă veți adapta la viitor.

M.C: Produsele pe care le comercializam fac parte din categoria produselor care nu se văd, se conștientiză existența lor doar când ceva nu funcționează, când nu se folosesc corespunzător sau atunci când nu au fost încă montate/ instalate (când există scurgeri de apă, disconfort termic, fonic în apartamente, seceta în agricultură etc.).

Dorința noastră este că în continuare să contribuim la îmbunătățirea nivelului de viață al oamenilor, oferind soluții, sisteme, produse de înalta calitate, totodată fiind atenți și menajând resursele naturale care sunt din ce în ce mai limitate.

https://www.pipelife.ro