NOUA COROMILLL® MF80 PENTRU FREZARE CILINDRO-FRONTALĂ DE ÎNALTĂ PERFORMANŢĂ. INOVAŢII PENTRU FREZAREA ÎN INDUSTRIA CONSTRUCŢIILOR DE MAŞINI

Liderul global în domeniul aşchierii metalului, Sandvik Coromant, îşi extinde oferta de frezare cu noua CoroMilll® MF80 pentru aplicaţiile de frezare din industria construcţiilor de maşini în materiale ISO K şi ISO P, pentru operaţii la aproximativ 90 de grade cu constrângeri legate de fixare.

Bazat pe o platformă tehnologică similară cu cea a CoroMill® 345 existente, acest nou concept de frezare oferă un corp al frezei cu 40% mai uşor, dotat cu protecţie cu bailaguri şi un număr mare de plăcuţe pentru prelucrare sigură şi stabilă, chiar şi în aplicaţii cu lungime în consolă predispuse la vibraţii. Unghiul de atac de 89,5 grade îi permite frezei cu muchie multiplă să lucreze în apropierea dispozitivului de prindere, ceea ce nu doar îmbunătăţeşte semnificativ modul de utilizare a maşinii, dar asigură şi o durabilitate mai mare a sculei cu un debit de aşchii redus.

Plăcuţele prezintă opt muchii aşchietoare, protecţie la aşchii şi micro-geometrie optimizată pentru siguranţă şi evacuare îmbunătăţită a aşchiilor, precum şi o muchie de netezire pentru o finisare superioară a suprafeţelor. Muchia aşchietoare este înclinată pentru a efectua acţiunea de aşchiere uniformă şi pentru a înregistra forţe de aşchiere reduse, ceea ce o face ideală pentru componente cu pereţi subţiri şi configuraţii de maşini cu stabilitate limitată.

În cadrul unui test de performanţă privind frezarea de colţ cu degroşare în care s-a realizat o comparaţie cu o marcă concurentă, CoroMill® MF80 a prezentat o creştere remarcabilă de 67% a durabilităţii sculei care, la rândul său, a sporit productivitatea generală cu 60%. După 40 de minute de prelucrare, rezultatul a fost de 15 componente noi prelucrate în cazul Sandvik Coromant şi 9 în cazul concurenţei. Protecţia cu bailaguri şi numărul mare de muchii ale plăcuţelor au redus în mod eficient costul per piesă în această aplicaţie de degroşare.

Făcând parte din grupul global de proiectare industrială Sandvik, Sandvik Coromant deţine cele mai avansate tehnologii de producţie a sculelor, soluţii de prelucrare şi cunoştinţe care se ridică la nivelul celor mai înalte standarde şi inovaţii industriale impuse de industria prelucrării metalelor în prezent şi în următoarea eră industrială. Serviciile educaţionale, investiţiile semnificative în domeniul cercetării şi dezvoltării, precum şi parteneriatele solide cu clienţii asigură dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare care vor schimba, influenţa şi extinde domeniul prelucrării. Sandvik Coromant deţine peste 1700 de brevete la nivel mondial, are peste 7700 de angajaţi şi sedii în 150 de ţări.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.sandvik.coromant.com.