NOILE BENZI ADEZIVE IGNIFUGE PRODUSE DE TESA

tesa, producătorul internațional de benzi adezive inovatoare și soluții de sistem autoadezive, lansează un sortiment de benzi adezive ignifuge. Noua bandă tesa® flameXtinct, care este deja folosită cu succes în sectorul construcțiilor, este acum folosită și în sectorul transporturilor și în traficul de pasageri. Caracteristicile speciale: În caz de incendiu, aceste benzi adezive noi se sting singure după scurt timp și sunt complet lipsite halogeni.

Protecție pasivă împotriva incendiilor pentru sectorul transporturilor și traficului de pasageri

Pentru a garanta sănătatea publică și protejarea proprietății, reglementările privind protecția împotriva incendiilor sunt de o importanță deosebită în multe sectoare, inclusiv în aviație, transport feroviar, transport maritim și logistică. Aceste reglementări stabilesc standarde precise pentru procesele de fabricație și pentru toate materialele integrate, precum benzile adezive, utilizate în aplicații sofisticate de asamblare a diferitelor componente. Utilizarea retardanților de flacără este o parte esențială a standardului de siguranță în caz de incendiu, deoarece acestea pot întârzia sau reduce răspândirea incendiului. 

Astfel, a fost creat sortimentul tesa® flameXtinct, inclusiv cu proprietățile avute în vedere de protecție împotriva incendiilor. Aceste benzi îndeplinesc toate cerințele actuale conform UL94 & FMVSS 302; se sting singure după scurt timp și nu conțin halogeni. Prin urmare, în cazul unui incendiu, se produce mai puțin fum toxic, care este principala sursă de pericole pentru sănătate în caz de incendii. De asemenea, prin faptul că nu se folosesc retardanți de flacără halogenați, tesa este pe deplin în conformitate cu Directivele internaționale care limitează din ce în ce mai mult utilizarea materialelor ignifuge care conțin brom sau clor.

Este disponibilă o varietate de produse tesa® flameXtinct

Produsele tesa® flameXtinct sunt disponibile în prezent cu suport filmic, textil nețesut, spumă PE sau spumă acrilică, în diferite grosimi. Acest sortiment este ideal pentru montarea elementelor ușoare sau pentru lipirea permanentă a componentelor precum oglinzi sau benzi. Cu proprietățile sale ignifuge, tesa® flameXtinct este o soluție sigură pentru o mare varietate de sectoare și ramuri industriale în care protecția împotriva incendiilor joacă un rol important.

„Scopul nostru a fost să aducem pe piață o bandă adezivă ignifugă și fără halogeni, care poate fi utilizată în toate sectoarele industriale. În timpul procesului de dezvoltare, am înțeles curând că tesa® flameXtinct este o soluție inovatoare pentru îmbunătățirea semnificativă a protecției împotriva incendiilor, în special pentru aplicații din aviație, pe nave, în vehicule comerciale și speciale sau în transportul feroviar. Produsele au fost testate foarte amănunțit de echipa noastră de dezvoltare și respectă toate reglementările importante. Feedback-ul de la primele noastre discuții cu clienții este pozitiv în mod constant. Avem încredere că, pe piață, acest sortiment va avea succes”, spune Andreas Walkembach, Director la Industrial Trade & Converting Europe de la tesa.

Progres obținut printr-un proces de dezvoltare interdisciplinară 

Lansarea globală a sortimentului a fost precedată de o muncă intensă de dezvoltare. Mai multe echipe din diferite domenii au lucrat împreună la tesa într-un proiect flexibil și au evaluat aproximativ 150 de rețete de adezivi, dintre care una s-a dovedit a fi cea mai eficientă. Astăzi, portofoliul include șapte benzi adezive în diferite grosimi și structuri de calitate tesa dovedită, modificate pentru a prezenta noile proprietăți ignifuge. Sortimentul va fi lărgit în curând. „În prezent, lucrăm la adăugarea altor produse inovatoare la seria tesa® flameXtinct. Feedback-ul de la partenerii și clienții noștri este deosebit de important pentru noi, pentru a dezvolta în continuare sortimentul tesa® flameXtinct împreună cu ei și a îl face și mai bun” a adăugat Walkembach.

tesa® flameXtinct pe scurt:

  • Certificat conform UL 94 & FMVSS 302;
  • Fără halogeni (conformitatea cu REACH și ROHS este garantată);
  • Este disponibilă pe suport din textil nețesut, filmic, spumă PE sau spuma acrilică;
  • Aderență excelentă pentru o gamă variată de suprafețe;
  • Proprietăți superioare de adaptare și amortizare.