Încălzitoarele de suprafețe produse de Wacker Neuson sunt disponibile pe piață din anul 2006. Acestea permit proceselor de construcții să continue chiar și atunci când vremea este foarte rece, decongelând solul înghețat, spre exemplu înainte de excavare. Modelul HSH 650 este acum disponibil în două versiuni mai ușoare – modelul HSH 700 şi HSH 350, care, la fel ca modelele mai mari este echipat cu un generator.Noul încălzitor HSH 650 cântărește sub 3.000 kg atunci când este alimentat. Diferența de greutate este importantă pentru firmele de construcţii, mai ales când vine vorba de transportul utilajelor.

Pentru a transporta un utilaj precum HSH 650 la șantier este suficient un SUV sau un vehicul off-road. Pentru utilizatori, acest lucru înseamnă mai multă flexibilitate și, implicit, costuri mai mici de exploatare. Pentru reducerea greutății, Wacker Neuson a scurtat lungimea conductelor cu 50 de metri de la 650 de metri, astfel reducându-se și dimensiunea rezervorului. Acest lucru înseamnă o zonă pentru decongelare de 390 mp și un timp de funcționare de 67 de ore fără realimentare.

Încălzitoarele de suprafețe funcționează pe principiul schimbului de căldură între lichid și aer. Acest principiu a fost folosit pentru a obţine o mai mare eficiență de căldură, care ajunge până la 94%, în special atunci când este utilizat împreună cu covorul special de izolație produs tot de Wacker Neuson. În general, utilajele sunt utilizate pentru a permite proceselor de construcții să continue chiar și atunci când vremea este foarte rece sau chiar sub punctul de îngheț. Astfel, se evită întreruperile costisitoare care apar frecvent atunci când se instalează brusc iarna. Proiectele pot fi finalizate la timp și cu o calitate bună indiferent de condițiile meteorologice.

 

Aplicații:

– Decongelarea solului înghețat înainte de excavare;

– Subsol încălzit;

– Încălzirea betonului proaspăt turnat, astfel încât procesul de întărire să decurgă în condiţii normale chiar şi sub 0°

temperatură exterioară.

About The Author