HUSQVARNA CONSTRUCTION A ACHIZIȚIONAT BLASTRAC, UN LIDER GLOBAL ÎN FURNIZAREA TEHNOLOGIILOR DE PREGĂTIRE A SUPRAFEȚELOR PENTRU INDUSTRIA DE CONSTRUCȚII ȘI REPARAȚII

Grupul Husqvarna, producător lider la nivel mondial de echipamente de tăiere și unelte diamantate pentru industria construcțiilor și furnizor de soluții inovatoare pentru îngrijirea pădurilor, parcurilor și grădinii, a anunțat preluarea Blastrac în portofoliul său începând cu 1 ianuarie 2022. 

„Sunt bucuros să le urez bun venit în compania noastră celor 380 de noi colegi care vor lucra împreună cu noi la strategia de a construi și extinde mai mult oferta noastră pe piața de pregătire a suprafețelor”, a declarat Karin Falk, președinte al Diviziei de Construcții Husqvarna.

Blastrac este parte a grupului Husqvarna, începând cu 1 ianuarie 2022. Companiei Husqvarna i se alătură un lider de piață în pregătirea suprafețelor, pentru care angajații, portofoliul de produse și marca au fost factori majori ce au contribuit la succes.

„Suntem încântați de oportunitățile oferite de acestă fuziune. În mod firesc, vom avea grijă de moștenirea Blastrac și vom continua această călătorie de succes. Cea mai mare prioritate a noastră este să stabilim o interacțiune strânsă între companiile noastre. Aceasta înseamnă că ne vom cunoaște, îi vom integra pe noii noștri colegi, asigurând în același timp continuitatea afacerii”, a spus Karin Falk.

Sfera achiziției include atât coloana vertebrală operațională a Blastrac – dezvoltarea produsului, producție, lanțul de aprovizionare etc., cât și operațiunile de vânzări și servicii la nivel mondial. Portofoliul de produse Blastrac include soluții eficiente și de înaltă calitate pentru sablare, scarificare, raclare, șlefuire, lustruire și colectarea prafului.

„Achiziția Blastrac întărește și completează ambițiile noastre de creștere organică, pe măsură ce ne extindem către soluții complementare de pregătire a suprafețelor. Acest lucru ne va permite să le oferim clienților o gamă completă de soluții pentru orice provocare ridicată de pregătirea suprafeței”, a spus Henric Andersson, Președinte și CEO, Husqvarna Group.

Vânzările nete ale Blastrac în ultimele 12 luni s-au ridicat la aproximativ 60 milioane Euro (600 milioane SEK). Afacerea a fost preluată cu unitățile de producție și birourile de vânzări în America de Nord, Europa și Asia, cu rețele de desfacere în peste 80 de țări. Principalele unități de producție sunt situate în Polonia, Țările de Jos, SUA și China.

Fuziunea a fost anunțată în premieră în 24 noiembrie 2021.

Husqvarna Group este un producător lider la nivel mondial de produse pentru exterior și soluții inovatoare pentru îngrijirea pădurilor, parcurilor și grădinii. Produsele sale includ motoferăstraie, trimmere, mașini robotizate de tuns gazon și tractoare rider de tuns iarba. Grupul este, de asemenea, liderul european în produse pentru irigarea grădinii și un lider global în echipamente de tăiere și unelte diamantate pentru industria construcțiilor și a pietrei. Produsele și soluțiile grupului sunt vândute sub mărci precum Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah și Diamant Boart prin rețele de distribuitori și retaileri, către consumatori și profesioniști din peste 100 de țări.