Hünnebeck România, parte a companiei germane Hünnebeck, cu sediul în Europa, a luat naștere în urmă cu peste 90 de ani, în 1929, și este unul dintre principalii furnizori europeni de echipamente de cofraj, schele și sisteme de siguranță caracterizate de o calitate înaltă, flexibilitate și rentabilitate. Hünnebeck oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii destinate proiectelor, variind de la inginerie, logistică de șantier, servicii de curățenie și reparații, instruire a utilizatorilor și servicii de cofraj, până la dezvoltarea completă a proiectului.

Hünnebeck  oferă soluții personalizate de cofrare, care au la bază o planificare optimizată a volumului de echipament necesar, în funcție de etapele tehnologice specificate de client, oferind mai multă eficiență în ceea ce privește costurile aferente sistemelor de cofraj și a timpilor de execuție, în condiții de securitate pe șantier.

Pe lângă sistemele clasice de panouri cofrante Rasto și Manto, Hünnebeck România a acordat, în ultima perioadă, o atenție sporită sistemelor de cofrare specifice proiectelor de infrastructură, cum ar fi cofraj cățărător CS 240L/CS 240H, sistemele de eșafodaj INFRA-KIT și ID15, cofraj circular de diferite diametre, folosite deja la câteva dintre cele mai importante proiecte de acest gen din țară.

INFRA KIT – este un sistem modular multifuncţional, fiabil, special conceput pentru a fi utilizat la acele tipuri de construcţii în care este necesar ca eforurile provenite din solicitări mari să fie preluate şi transmise în siguranţă şi cât mai rentabil din punct de vedere economic.

Este foarte eficient mai ales pentru construirea podurilor şi a tunelurilor deschise.

Sistemul este alcătuit din elemente portante tipizate şi are la bază sistemul de eşafodaje obţinut din popi de sprijin de capacitate protantă ridicată ai HÜNNEBECK, cu o capacitate portantă de până la 210 kN pe fiecare pop, precum şi din grinzile portante care pot fi utilizate într-o multitudine de variante.

Datorită capacităţii elementelor componente ale sistemului INFRA-KIT de a prelua eforturi rezultate din solicitări deosebit de mari, se pot realiza uşor şi cu costuri reduse poduri şi pasaje de traversare cu deschideri mari, şi chiar construcţii portante cu înălţimi deosebit de mari, care respectă cerinţele normelor de securitate în vigoare în Uniunea Europeană.

Sistemul INFRA-KIT a fost utilizat cu success la Podul Ciurel (atașat poze) sau la Șoseaua de Centură a Aradului – o aplicație deosebită și interesantă – pod peste calea ferată, fără oprirea traficului feroviar (atașat poze).

Un alt sistem interesant aflat în portofoliul HÜNNEBECK este FALKO.

FALKO – Sistemul de schelă în consolă Falko de la Hünnebeck este un sistem de schelă pentru de protecție si acces. Nu este necesara asamblarea sistemului pe șantier, întrucât este livrat gata pentru a fi utilizat pe santier urmand a fii facute doar câteva operațiuni simple.

Cu cele trei elemente: Falko-platforma, Falko-platforma de colt, Falko-platforma de compensare și balustradele de protecție corespunzătoare fiecăruia dintre aceste trei elemente, schela Falko se adaptează la orice geometrie prevăzută în proiectul tehnic.