HOW IT WORKS. CUM LUCREAZĂ UTILIZATORII MAI BINE CU PRODUSELE LAPP ROMÂNIA?

Lapp România este unul dintre principalii furnizori mondiali de cabluri, accesorii pentru cabluri si sisteme, la cel mai înalt nivel de calitate.

Persoană intervievată: Dan Ciortea, Product Manager LAPP România.

Easy Engineering: De ce aleg utilizatorii produsele/soluțiile dvs.?

Dan Ciortea: Produsele noastre se adresează preponderent mediului industrial, locul unde calitatea cablurilor și accesoriilor conferă siguranță și fiabilitate întregului flux tehnologic. Clienții noștri beneficiază și de suportul tehnic acordat gratuit de specialiștii LAPP România. De multe ori, soluțiile elaborate împreună cu beneficiarii noștri, conduc la reducerea timpilor de mentenanță și la obținerea unei rentabilități economice superioare.

E.E: Dați-ne câteva exemple de proiecte în care au fost utilizate produsele/soluțiile dvs.?

D.C: În ultima perioadă am promovat lanțurile port-cablu complet echipate realizate de către LAPP conform specificațiilor beneficiarilor. În acest fel, munca laborioasă de înlocuire a unui sistem de lanț port-cablu împreună cu cablurile corespunzătoare se transformă într-o activitate de tip plug&play. Nu mai este nevoie de personal înalt calificat, iar durata de repunere în funcțiune a unui utilaj care are în componență un lanț port-cablu se reduce incredibil de mult.

E.E: Ce produse/soluții au fost folosite în aceste proiecte?

D.C: Soluțiile pe care specialiștii noștri le oferă clienților sunt unice în piața autohtonă. Configurăm partea de conectică industrială, facem selecția optimă a cablurilor speciale destinate mișcărilor repetitive, alegem varianta de lanț port-cablu conformă cu nevoile concrete ale clientului și luăm în considerare toate detaliile astfel încât, la final, clientul va beneficia de cea mai modernă și sigură soluție pentru aplicația sa.

E.E: Ce caracteristici speciale au produsele/soluțiile dumneavoastră în comparație cu altele?

D.C: Cuvintele care definesc cel mai bine produsele LAPP sunt calitatea excepțională și inovația. Vă spun asta prin ochii unui inginer care un sfert de secol a făcut efectiv mentenanță în domeniul electric și al automatizărilor. Consultanța tehnică oferită clienților este un alt atu pe care trebuie să-l menționez deoarece în domeniul nostru de activitate, probabil că suntem unici în România.

E.E: Cum au îmbunătățit produsele/soluțiile dumneavoastră productivitatea/eficiența pentru utilizatori?

D.C: În primul rând trebuie precizat faptul că produsele LAPP sunt recunoscute pentru punerea ușoară în operă. Asta înseamnă că toate operațiile legate de procesarea și integrarea produselor noastre într-o lucrare se desfășoară rapid, ușor și sigur. Pe de altă parte, soluțiile pe care le generăm beneficiarilor noștri schimbă paradigma procesului de mentenanță. Simplificăm manopera, scurtăm numărul de pași, reducem timpii de staționare. Toate acestea se transpun în eficiență pentru utilizatori prin creșterea disponibilității tehnice al fluxului de producție.

E.E: Care a fost feedback-ul utilizatorilor?

D.C: De obicei beneficiarii sunt atât de mulțumiți de soluțiile, produsele și serviciile noastre încât revin la noi ori de câte ori au o nouă solicitare. Întreaga echipă LAPP România este dedicată clienților pe care îi tratăm cu respect, seriozitate și profesionalism, toate adunate într-o bulă de umanitate autentică. 

E.E: Cum lucrează mai bine utilizatorii cu produsele/soluțiile dvs.?

D.C: Faptul că oferim sisteme coerente de produse, începând cu cabluri, conectori industriali și accesorii asigură o compatibilitate perfectă acestora. Atenția la detalii ne face să putem oferi toată gama de produse de la A la Z, într-o perfectă armonie și sincronizare. Referitor la soluții, suntem extrem de versatili și ne mulăm pe necesitățile clientului. Elaborăm soluții pe care le discutăm cu clienții iar varianta finală este întotdeauna cea care satisface tehnic problema, dar care are și cel mai convenabil raport calitate/ preț.

E.E: Care sunt cele mai bine vândute produse/soluții din gamele dvs.?

D.C: Cererile pe care le primim sunt foarte diversificate, vizând toată gama de produse. Dacă totuși ar fi să facem un top am începe cu ÖLFLEX®, iar mai apoi ÖLFLEX® CONNECT (ce cuprinde soluții personalizate ce includ cabluri, conectori industriali, lanț portcablu), SKINTOP®, EPIC®, FLEXIMARK® și UNITRONIC®.

E.E: Cât de importantă este sustenabilitatea în domeniul dvs.?

D.C: Sustenabilitatea este un concept pe care LAPP îl aplică de mai mult timp. De exemplu, ÖLFLEX® SMART 108 refolosește o parte din izolația cu culoare incertă, rezultată în procesul tehnologic de extrudare, care altfel ar fi ajuns deșeu. Reducerea consumurilor energetice este luată în considerare de mult timp. Angajații LAPP sunt informați permanent asupra celor mai bune practici care să reducă amprenta de carbon, atât la locul de muncă cât și acasă. Focusul nostru este pe sustenabilitate, managementul ecologic al mediului înconjurător și  utilizarea responsabilă a tuturor resurselor naturale. Credem că, în calitate de companie, trebuie să dăm un exemplu bun. Și facem acest lucru. Pentru noi, succesul economic este întotdeauna legat de responsabilitatea pentru mediul nostru de viață, iar sustenabilitatea este un criteriu recunoscut pentru toate deciziile companiei. De asemenea, avem o înțelegere profundă a practicilor de afaceri responsabile, respectuoase și conforme cu legea pe care le implementăm la nivel mondial.

E.E: Care sunt previziunile pentru anul 2023?

D.C: Avem ținte ambițioase. Încercăm să fim astăzi mai buni decât am fost ieri. Echipa este entuziastă și plină de speranțe. Indiferent de vârsta biologică, toți ne simțim tineri și dornici să transformăm România, să o ducem acolo unde îi este locul. Iar noi, în domeniul nostru, știm cum să o facem.

LAPP România

Județul Ilfov, Dragomirești-Deal, Aleea Camilla Nr 11, Hala G2

Tel.: +40213100961

Email: sales.ro.lro@lapp.com

Web: http://lapp.ro