Cu ocazia participării la expoziţia de utilaje organizată de partenerii săi – compania Genco ‘93, între 8-9 Mai, Exponenţial şi-a prezentat gama sa de maşini pentru prelucrarea oricărui tip de pardoseli şi suprafeţe, marca Schwamborn Germania. La eveniment au participat specialişti din toată ţara şi reprezentanţi ai unor societăţi cu zeci de ani de experienţă în domeniul utilajelor pentru construcţii.

Exponenţial a participat la expoziţia organizată de Genco ’93 în calitate de partener cu tradiţie al organizatorului. Genco 93 reprezintă în România mai multe brand-uri de prestigiu precum Liebherr sau Putzmeister. Este a treia ediţie la care participă, evenimentul reprezentând una din cele mai importante manifestări din domeniul utilajelor pentru construcţii din ţară. Au fost prezentate produse Schwamborn precum: noua gamă de maşini de frezat, o maşina de frezat cu motor termic şi noul catalog de folii pentru amprentarea betonului marca Valero.

Compania Exponenţial fost înfiinţată în anul 1996 şi îşi desfăşoară activitatea în sediul principal din Târgul Jiu. Există puncte de lucru aflate în Craiova şi Slatina, iar de doi ani compania şi-a extins activităţile prin crearea unui punct de lucru şi în Bucureşti.

„Suntem din anul 2008 reprezentanţi pentru mărcile Schwamborn şi Valero. Cu toate că ne-am confruntat cu realităţile economice dificile din ultimii ani, am putut sa promovăm cu succes cele două brand-uri, în mod special maşinile pentru prelucrat pardoseli Schwamborn, pentru care avem chiar şi un departament special pentru închiriere, în Bucureşti”, declară domnul Costel Mitruţ, Director General Exponenţial.

Maşinile de prelucrat pardoseli marca Schwamborn sunt împărţite în mai multe game: maşini de frezat, maşini pentru polizat sau lustruit şi maşini pentru asigurarea aspirării prafului în timpul lucrului.

De asemenea, a fost expus şi cel de-al doilea segment important al companiei – foliile pentru realizarea de beton decorativ amprentat, produse de compania spaniolă Valero.

Foliile Valero reprezintă o invenţie pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă. Folia imprimă în beton diferite texturi şi reliefuri, în forma gata finisate, pentru a fi vopsite şi lăcuite. Este flexibilă şi poate urma linii de contur cu forme drepte sau curbe cu aceeaşi uşurinţă şi poate fi utilizată atât prin turnările mortarelor din şantier cât şi la realizarea de panouri sau plăci prefabricate finisate.

„Anul 2013 a început destul de greu, investiţiile în domeniul construcţiilor lăsându-se aşteptate. În schimb, activitatea de închirieri a cunoscut uşoară creştere faţă de anul trecut. Sperăm ca în lunile următoare lucrurile să meargă spre pozitiv având în vedere predicţiile pentru începerea unor noi investiţii importante în construcţii” adaugă domnul Mitruţ.

Începând cu anul 2008, Exponenţial a început distribuţia utilajelor pentru prelucrarea pardoselilor Schwamborn. Producătorul german se numără printre liderii în domeniul utilajelor pentru scarificarea, polizarea şi curăţarea pardoselilor din beton, piatră sau lemn. Schwamborn produce şi livrează în întreaga lume maşini de scarificat beton, maşini multi-disc de polizat, de şlefuit betonul şi piatra (marmură, granit, terrazzo), maşini mono-disc pentru şlefuirea parchetului şi maşini pentru curăţat pardoseli. Au fost lansate recent pe piaţa din România două noi utilaje: maşinile de frezat BEF 320 şi maşinile cu post de conducere OMF 250.

 

Schwamborn BEF 320

Aceste maşini sunt dotate cu o tehnologie inovatoare de frezare, concepută în special pentru a creşte performanţele de lucru cu până la 30%. Utilajele sunt destinate pentru utilizarea frecventă în zonele cu suprafeţe mari. Creşterea performanţelor se datorează în principal sistemului de avans 4×4, acest sistem asigurând performanțe ridicate de frezare chiar și în condiții de lucru dure, fie că vorbim de suprafeţe din beton sau diverse acoperiri. Utilajele sunt disponibil pentru vânzare, iar în curând chiar şi pentru închiriere. Există două variante: una dotată cu motor electric şi cealaltă cu un motor termic pe benzină. Gamele de aplicații pentru care pot fi folosite maşinile sunt: frezarea betonului, cioplirea suprafeţelor din beton ori îndepărtarea straturilor și a marcajelor.

Printre caracteristicile speciale se numără: un sistem de înaintare şi de mers înapoi 4×4; tambur poziţionat în faţă – patent Schwamborn; reglarea tamburului, ridicare şi coborâre în funcţie de adâncimea de frezare.

 

Schwamborn OMF 250

OMF 250 este o freză dotată cu post de conducere, eficientă şi versatilă. Are un design compact, se manevrează uşor iar greutatea operaţională este scăzută. Este disponibilă în două variante, una electrică şi una cu motor termic.

Freza este destinată în special operaţiunilor dificile de frezare şi pentru lucrul în spaţii restrânse precum: podurile, marginile de drumuri, hale sau asfalt, în principiu acolo unde frezele de dimensiuni mari dedicate frezărilor de drumuri şi poduri, nu pot fi folosite.

 

Târgu Jiu

Adresa: Str. M Sadoveanu, nr 2B, Gorj

T: +40 253 237 755

F: +40 253 237 755

Product Manager

Florin Pupazan

M: +40 726 194 150

 

Craiova

Adresa: Bd. Carol I , Nr 84 , Dolj

Alexandru Chirita

M: +40 728.254.471

office@exponential.ro

office@prelucrarepardoseli.ro

www.prelucrarepardoseli.ro

Bucureşti

Adresa: Şos. Chitilei nr. 54

T: +40 372 775 787

Şef Birou Bucuresti

Radu Oaie

M: +40 732 122 551

About The Author