DIMENSIUNI CARE CONTEAZÃ. TRANSFORMÃ SANTIERUL ÎNTR-UN ADEVÃRAT CENTRU DE RECICLARE

Fiecare șantier – indiferent cât de mare sau de mic – generează deșeuri. Materiale inerte de toate tipurile care astăzi trebuie să își găsească o nouă viață, o nouă utilizare, având în vedere și dificultatea de a găsi materii prime. Și timpii de așteptare. Cum este posibil, atunci, să recuperăm deșeurile și să le reintroducem în ciclul de producție într-un mod simplu, rapid și, mai presus de toate, fără să îngreunăm cheltuielile?

Ceea ce mulți oameni nu știu, este că nu întotdeauna sunt necesare utilaje suplimentare, soluția este utilajul de operare deja existent la fața locului: pur și simplu combinați o cupă MB Crusher cu acesta și procesați materialul astfel încât să poată fi imediat reutilizat sau destinat în alte scopuri de lucru.

Indiferent dacă excavatorul este mare sau mic, există un concasor cu fălci care se instalează cu ușurință și care permite reducerea dimensiunii granulelor de material direct pe șantier.

Dacă utilajul in dotație are capacitate operativă  redusă …

Republica Cehă – O companie de construcții din Republica Cehă are nevoie să recupereze materiale pentru a-și dezvolta și finaliza lucrările la timp. Pe șantier are la dispoziție un midi excavator Yanmar B7 Sigma de 8 tone. Recuperarea materialului direct pe șantier devine simplă atunci când o cupă de concasor MB-C50 este instalată pe excavator: cu o greutate de 0,75 tone, o capacitate de încărcare de 0,15 m3, se potrivește excavatoarelor și buldoexcavatoarelor de la  7 tone cu un randament orar  care ajunge până la10 m3. O mică bijuterie, capabilă să transforme șantierul de construcții într-un adevărat centru de reciclare: colectează materialul, îl zdrobește până la granulația dorită, totul direct în loc. Materialul prelucrat în acest mod este reutilizat pentru lucrări urbane și rutiere.

Mayotte – În acest arhipelag din Oceanul Indian, clientul dorește să devină autonom în ceea ce privește aprovizionarea cu materiale din cariere, atât pentru a economisi costurile de transport și timpii de așteptare, cât și pentru a evita un du-te-vino constant al camioanelor spre șantier. Există două utilaje operative  pe acest șantier, fiecare lucrând cu echipamente MB Crusher: un Bobcat T300 cu o cupă de concasor MB-L140 și un Kubota KX080, la care a fost instalată o cupă rotativă de sortare  MB-S14.

Utilizarea combinată a acestor două echipamente creează un adevărat centru de reciclare: materialul rezidual este cernut cu MB-S14 care separă materialul mai gros de cel fin, după care este zdrobit de cupa de concasor. Și în cele din urmă, reutilizate direct pe șantier pentru umplerea șanțurilor.

Deșeurile au fost transformate în câștiguri de timp și bani, dar mai ales în materiale noi.

În cazul în care excavatorul depășește 30 de tone…

Republica Cehă – Ne aflăm tot în Republica Cehă, dar de data aceasta scopul clientului este de a economisi în principal costurile de eliminare a deșeurilor sau de achiziționare sau închiriere a unui concasor mobil de mari dimensiuni. Excavatorul care lucrează pe șantier este un Doosan DX 350 LC de 36 de tone, pe care este instalat un concasor cu fălci MB Crusher model BF120.4: o greutate de 4,8 tone pentru o capacitate de încărcare de 1,3 m3 și o producție de până la 53 m3/h.

Concasor MB și excavator mai mare, dar aceleași rezultate: materialul este reciclat la fața locului, nu este nevoie să fie reachiziționat sau eliminat la groapa de gunoi, costurile de transport și timpul de procesare sunt, de asemenea, reduse. Și lucrați în condiții de siguranță totală, deoarece operațiunile sunt efectuate chiar de către operatorul excavatorului.

Bulgaria – Reamenajarea zonei în care timp de 40 de ani a funcționat cel mai mare complex siderurgic din țară – uzina Kremikovtsi, a cărei dimensiune era comparabilă cu cea a unui oraș – a văzut la lucru unul dintre cele mai mari concasoare cu cupă, BF135.8. pe un excavator Hyundai de peste 45 de tone. Cantități uriașe de materiale de demolare C&D armate au trebuit să fie procesate pe o suprafață de aproximativ 12 milioane de metri pătrați. Pentru aceasta, a fost ales concasorul MB, un echipament flexibil, ușor de transportat și de operat, capabil să producă un randament orar ridicat, dar mai ales capabil să concasoare fără probleme materialul armat. Betonul armat este concasat la dimensiunea dorită, fierul este separat rapid din grămada de agregate și se economisesc multe drumuri – și poluare – ale camioanelor care transportă materialul.

Pe scurt, indiferent dacă locația este mare sau mică, există întotdeauna o unitate MB Crusher cu care este posibil să se creeze un adevărat centru de reciclare care permite companiei să fie autonomă în ceea ce privește gestionarea materialelor.

Iar costul producției de agregate reciclate este mult sub cel al achiziționării de agregate noi, în plus, avem si un ochi atent asupra mediului înconjurător, ceea ce respectă cele mai recente reglementări emise în mai multe țări privind utilizarea agregatelor reciclate.