DE CE SE PRABUSESC AVIOANELE?

Turbulențele sunt coșmarul fiecărui călător, iar cele bruște te aruncă practic prin avion. Bufetul cu băuturi zboară și se prăbușește în partea din spate a cabinei. Pierzi rapid altitudine, iar centura ta de siguranță este blocată între scaune. Măștile de oxigen cad de sus, însă tu nu ai fost atent la instrucțiunile de folosire ale acestora, prezentate înainte de zbor. Oamenii țipă, se roagă și se țin strâns unii de alții în timp ce avionul se prăbușește. Crezi că vei muri.

Vestea bună este că un accident de avion nu înseamnă neapărat o moarte sigură. De fapt, dintre cele 568 de avioane americane prăbușite între anii 1980 și 2000, peste 90% dintre victime au supraviețuit. În caz de dezastru aerian, sunt câteva lucruri pe care le poți face, care îți cresc șansele de viață. Păstrarea calmului și gândirea la rece în timp de panică și de tulburare nu sunt ușoare, însă reprezintă cheia către șansele tale de a supraviețui. Același lucru și despre hainele pe care le porți, bagajele pe care le ai și locul unde sunt depozitate acestea. Unele cercetări indică faptul că scaunul pe care îl alegi ar putea chiar fi de ajutor.

Sfaturi de supraviețuire și mituri despre prăbușiri

Cea mai comună întrebare a experților în prăbușiri este „există un loc sigur?”. Sursele oficiale spun că nu există nicio diferență deoarece nu există două accidente aviatice care să semene între ele.

În cazul unui accident aviatic, sunt câteva lucruri pe care le poți face pentru a avea o șansă mai mare la viață. În continuare sunt cinci pași pe care oricine ar trebui să îi știe înainte de a se îmbarca în următorul zbor:

– După îmbarcare, găsește cele mai apropiate două ieșiri și numără rândurile dintre ele și locul tău. În caz de întuneric sau fum, urmărește scaunele și numără-le până reușești să ajungi la rândul cu ieșirea.

– Fii pregătit pentru impact. Poziția oficială FAA în caz de accident este întinderea mâinilor, încrucișarea acestora și punerea pe scaunul din față, apoi capul va fi așezat pe mâini. Așează-ți picioarele sub scaunul din fața ta, cât mai mult posibil. Dacă nu ai niciun scaun în fața ta, îndoaie partea superioară a corpului cu capul în jos și prinde-ți genunchii cu mâinile. Ideal este să îți depozitezi întotdeauna bagajul de mână sub scaunul din fața ta pentru a nu bloca zona.

– Poartă pantaloni lungi, top-uri cu mânecă lungă și încălțări închise la degete. Acest lucru te va ajută sa te protejezi de sticlă spartă și altele.

– Dacă ești cu familia, vorbește cu copiii tăi despre ce ar trebui să facă în caz de urgență. Împarte responsabilitatea între tine și soțul/soția ta. Este mai ușor pentru un singur părinte să ajute un singur copil decât pentru ambii. De asemenea, păstrarea tuturor copiilor într-un singur loc va fi de folos.

– Acordă atenție instrucțiunilor dinaintea zborului, deoarece toate avioanele sunt diferite. Atunci când masca de oxigen cade, pune-o mai întâi tu înainte de a încerca să îi ajuți pe ceilalți. Dacă vei leșina nu vei mai putea să ajuți partenerul de călătorie.

hsw text

Triunghiul Bermudelor

Nu îl vei putea găsi pe nicio hartă și nu vei ști când treci linia, însă, conform unor oameni, Triunghiul Bermudelor este un loc real unde zeci de nave, avioane și oameni au dispărut fără nicio explicație plauzibilă. Din momentul în care o revistă a inventat, în anul 1964, numele de „Triunghiul Bermudelor”, misterul a continuat să atragă atenție. Atunci când sapi mai adânc, în majoritatea cazurilor, acestea devin din ce în ce mai puțin misterioase. Fie nu au fost niciodată în zona aceea, fie au fost găsiți sau a existat o explicație plauzibilă pentru dispariția lor.

Asta nu înseamnă nimic în comparație cu experiențele ciudate din Triunghiul Bermudelor? Nici nu trebuie. Oamenii de știință au găsit unele formațiuni interesante pe fundul mării din zona Triunghiului Bermudelor. Astfel, celor cărora le place să creadă în acest mit, există suficiente dovezi.

Mulți cred că Triunghiul Bermudelor, cunoscut ca și Triunghiul Diavolului, este o zonă imaginară. Consiliul american de denumiri geografice nu recunoaște Triunghiul Bermudelor și nu are nu fișier oficial cu acest loc. Cu toate acestea, în această zonă imaginară, multe vase reale și oamenii de la bordul lor au dispărut fără nicio explicație.

Teorii exagerate: extratereștri și Atlantida

Fiind o zonă cu cel mai ridicat grad de incidente de tipul OZN-urilor, nu este de mirare că răpirile extraterestre au fost o explicație populară pentru disparițiile din Triunghiul Bermudelor. Însă răpirile nu sunt singura teorie. Unele persoane au venit cu teorii, de asemenea, potrivit cărora Triunghiul Bermudelor este un portal către alte planete. Dar de ce această zonă?

Mulți cred că zona Triunghiului Bermudelor este casa orașului pierdut al Atlantidei și al resturilor tehnologiilor avansate. Faimosul Edgar Cayce, a afirmat că Atlantida a avut multe tehnologii avansate, inclusiv o armă mortală cu raze, care, pretinde acesta, a distrus, în cele din urmă, orașul Atlantida. Alții spun că oamenii care locuiau în acel oraș erau o rasă extraterestră de pe grupul de stele Pleiades.

Cayce a prezis faptul că cercetătorii ar fi descopert marginea de vest a Atlantidei în apropierea coastei Bimini, în Bahamas, și ei au găsit un „drum” din pietre acolo, în anul 1968. Cercetătorii inițiali și arheologii care au studiat acea zonă, cunoscută ca „Drumul Bimini”, au considerat imediat zona ca fiind o apariție naturală. Cu toate acestea, în urma investigărilor recente, s-au găsit dovezi care susțin ideea că pietrele au fost modelate și plasate acolo ca un zid. Descoperirea unui posibil oraș subacvatic lângă Cuba întărește teoria Atlantidei.

Conform legendei și speculației, orașul Atlantida s-a bazat pe puterea specială a energiei cristalelor, extrem de puternică. Cayce a sprijinit această idee, iar descoperirea unei piramide și a unui cristal subacvatice de către Dr. Ray Brown, în 1970 a întărit ideea sa. Brown făcea scufundări în Bahamas atunci când susținea că a găsit o piramidă mare construită din piatră-oglindă. El a intrat în piramidă și a văzut o tijă metalică de alamă cu mai multe fațete dintr-o piatră prețioasă roșie care era agățată de vârful camerei. Imediat sub această tijă era un stand cu două mâini de bronz care țineau un cristal în formă de sferă de patru inch în diametru. Brown a luat cristalul și a ținut secretul până în anul 1975, când a susținut un seminar public în Phoenix, Arizona. El a spus, în timp ce se uita în forma cristalului, că poate vedea imagini cu piramide, una în fața alteia, fiecare având mărimi din ce în ce mai mici. Unii oameni vedeau, tot în acest cristal, patru piramide în fața altor trei înainte să intre în starea adâncă de meditație. Speculațiile sunt faptul că energia cristalelor este o stare modificată într-un anumit fel și trimite raze de energie care, ori derută instrumentele de navigare sau dezintegrează toate vehiculele.

epa02430751 Qantas Airways flight QF32, a Boeing 747 replacing the regular Airbus 380, departs Singapore's Changi International Airport on 05 November 2010. A Qantas A-380 jet made an emergency landing in Singapore yesterday with 459 people aboard after one of its four engines shut down over western Indonesia.The plane landed safely in Singapore with no injuries reported..  EPA/STEPHEN MORRISON
epa02430751 Qantas Airways flight QF32, a Boeing 747 replacing the regular Airbus 380, departs Singapore’s Changi International Airport on 05 November 2010. A Qantas A-380 jet made an emergency landing in Singapore yesterday with 459 people aboard after one of its four engines shut down over western Indonesia.The plane landed safely in Singapore with no injuries reported.. EPA/STEPHEN MORRISON

Teorii plauzibile

Cele mai multe teorii raționale legate de incidentele din Triunghiul Bermudelor, inclusiv explicațiile date de către Marina Statelor Unite și Garda de Coastă, includ erori umane și efecte asupra mediului. Aceasta este una dintre zonele cu cel mai mare trafic al piloților amatori și marinari, astfel încât traficul mare conduce la mai multe accidente și dispariții.

Hidrații de gaz metan

Această teorie pare să fie responsabilă pentru cel puțin câteva dintre disparițiile din Triunghiul Bermudelor. Oamenii de știință de la Universitatea din Cardiff au descoperit prezența unei mari concentrații de gaz metan pe fundul oceanului. Acest gaz se datorează morții și descompunerilor organismelor marine. Sedimentul conține o bacterie care produce metanul. Acesta se acumulează într-o concentrație mare de gheață, numită și hidrați de gaz. Stratul de gheață blochează gazul metan, iar oamenii de știință îl studiază ca fiind o potențială sursă de energie.

În câteva secunde de la eliberarea gazului metan, acesta erupe la suprafață fără avertisment. Daca o navă se află în zona de explozie, apa de sub ea ar deveni brusc mult mai densă. Nava s-ar putea scufunda și sedimentele ar putea acoperi rapid nava deoarece aceasta rămâne pe fundul mării. Chiar și avioanele care zboară deasupra zonei ar putea lua foc în timpul exploziei gazului metan. Deși nu este de acord cu această teorie ca fiind o explicație pentru disparițiile din Triunghiul Bermudelor, Bill Dillon, geolog, povestește că în nenumărate rânduri, instalații de foraj petrolier s-au scufundat ca urmare a scăpărilor gazului metan.