CONVERT ITALIA, O COMPANIE VALMONT, SEMNEAZA PENTRU PROIECTE DE 700 MW CU UNA DINTRE CELE MAI MARI COMPANII ENERGETICE DIN EUROPA

Convert Italia, o companie Valmont®, anunță semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu una dintre cele mai mari companii energetice globale din Europa pentru a colabora în producerea de 700 de megawatti cu ajutorul proiectelor solare. Proiectele vor începe în următoarele 18 luni și vor fi puse în aplicare în diferite regiuni ale Europei, inclusiv în Italia și, eventual, se vor extinde și în alte țări. Scopul proiectului reprezintă producerea suficientă de energie pentru a alimenta 133.000 de case, fiind un efort de colaborare al ambelor companii pentru a conduce trecerea la o societate decarbonizată.

Documentul prezintă o foaie de parcurs pentru livrarea unei tehnologii inovatoare de urmărire solară pentru instalațiile fotovoltaice: trackerul cu o singură axă Convert® TRJ. „Convert TRJ este un tracker de vârf din industrie, care permite companiilor să maximizeze performanța atunci când lucrează în condiții dificile la nivel de topografie și de aspect”, spune Yury Reznikov, Vicepreședinte al diviziei Solar Global. „Pe scurt, convertorul TRJ tracker poate fi instalat acolo unde alții nu pot.”, continuă acesta.

Mergând acolo unde alții nu pot

Convertorul TRJ Tracker se poate diferenția extrem de ușor printr-o arhitectură unică a controlerului, explică Reznikov. Acest design permite clienților utilizarea mai eficientă a terenului proiectului prin plasarea mai multor structuri solare, economisirea costurilor civile prin minimizarea gradării și controlarea completă al sistemului cu ajutorul TRJ-AI SCADA.

În plus, cu designul său modular și ingineria superioară, adaugă Reznikov, Convert TRJ furnizează tehnologie structurală utilitară care permite panourilor solare să genereze mai multă energie electrică – cu o frecveță mult mai scăzută a mentenanței – față de trackerele tradiționale. De fapt, trackerele cu un singur ax oferă creșteri ale producției de sistem de pâna la 25%, comparativ cu sistemele cu înclinare fixă și vor funcționa cu mai mult de 30 de ani. 

Opțiuni Inovatoare pentru Infrastructura Solară

Reznikov spune că Valmont Utility a recunoscut oportunitatea de a lucra în domeniul solar din cauza cererii de opțiuni solare mai viabile și inovatoare în sectorul utilităților europene. „Oferim o gamă completă de soluții în infrastructura de rețea – făcând totul să funcționeze împreună și să eficientizeze procesul, de la tehnologia solară la stații și nu numai. Am reușit să valorificăm lanțul nostru global de aprovizionare și soluțiile de top din industrie pentru a oferi clienților o valoare fără precedent în implementarea proiectelor solare.”.

Reznikov și Valmont consideră tranziția către o societate cu zero emisii de carbon ca o oportunitate de a construi un viitor mai bun pentru toți. Uniunea Europeană își propune să fie neutră din punct de vedere climatic – o economie cu emisii nete de gaze cu efect de seră – până în anul 2050. Acest obiectiv se potrivește cu angajamentul Valmont de a conserva resursele și de a îmbunătăți viața.

„Până în prezent, am finalizat mai multe proiecte cu gigawați la nivel global, iar proiectele Convert Italia au o capacitate anuală de producție de peste 2 gigawați”, spune Reznikov. „Ne concentrăm pe colaborarea cu utilitățile, proprietarii, dezvoltatorii și EPC-urile pentru a oferi soluții la nivel global în scopul de a minimiza emisiile de seră și de a înlocui generarea de energie pe bază de combustibili fosili.”.

Despre Valmont Industries, Inc.

Valmont este un lider global care proiectează și fabrică produse care susțin dezvoltarea infrastructurii globale și productivitatea agricolă. Produsele sale pentru infrastructură deservesc autostrăzile, transporturile, comunicațiile fără fir, transportul electric și piețele de construcții industriale și de energie. Echipamentele și serviciile sale de irigare pentru agricultura la scară largă, îmbunătățesc productivitatea fermelor, conservând în același timp resursele de apă dulce. În plus, Valmont oferă servicii de acoperire împotriva coroziunii care protejează și îmbunătățesc durata de viață a oțelului și a altor produse metalice.

Pentru mai multe informații, vizitați valmont.com.

Despre Valmont Utility

Valmont Utility este un lider global care dezvoltă structuri ce permit transferul energiei electrice de la sursa de producție – instalație de producere a energiei sau sursă regenerabilă, precum o producție solară și eoliană – către consumatorul final de energie. În calitate de furnizor-lider în industria de poli de transmisie și distribuție, turnuri de transmisie, componente ale stațiilor și echipamente de generare a energiei regenerabile și fiind o rețea globală de fabricație, Valmont Utility excelează în logistica lanțului de aprovizionare în service, performanță și livrare.