CONECTOARE INDUSTRIALE SI PCB-URI EXTINSE DE LA HARTING

HARTING este un producător de renume mondial de conectori electrotehnici. Gama de produse a acestui furnizor se extinde de la conectori industriali modulari, de tip  heavy duty până la mici componente SMD. Indiferent de domeniu, HARTING se străduiește întotdeauna să le ofere clienților soluții inovatoare și durabile. 

Astăzi vă prezentăm două grupe de produse care aparțin acestei game: este vorba de conectori optimizați din punct de vedere al dimensiunilor și care au în același timp o performanță electrică foarte bună. Primul grup este reprezentat de articolele din seria Han L32 (aparținând grupului HDC), iar al doilea este reprezentat de soluții de curent ridicat pentru interconexiuni PCB. 

Conectori L32B

Grupul de produse HDC în mărimea L32 despre care am  avut deja ocazia să scriem într-un alt articol. Produsele L32 sunt o familie de conectori industriali dreptunghiulari, cu 32 de pini sau opt module. Ca și alte soluții HARTING din segmentul HDC, acestea sunt construite modular (inserții monobloc și cadre modulare). Acestea au valori de curent bune: pentru modulele Monoloc, curentul maxim este de 16A și tensiunea nominală este de 500V – pentru soluțiile Han Modular, aceste valori pot ajunge până la 1kV și 200A. Conectorii au, de asemenea, un grad ridicat de protecție (IP65) și o toleranță termică mare. Aceste caracteristici le fac ideale pentru aplicații industriale care necesită conectori compacți și suport pentru linii de transmisie multiple – chiar dacă conexiunea va fi expusă la condiții de mediu dure.

Conectori har-flex® Power

Conectorii har-flex® sunt concepuți pentru a satisface exigențele pe care era Industrie 4.0 le impune producătorilor de electronice. Acestea sunt articole miniaturizate pentru realizarea conexiunilor de alimentare pe linia de la placă la placă (plăci de expansiune, plăci de bază etc.). Produsele sunt echipate cu 2, 3, 4, 5, 6 sau 12 pini. Acestea sunt disponibile în versiuni de montare pe suprafață și prin găuri (SMT și THT) cu conductoare într-o grilă de 2,54 mm, în formate drepte și înclinate, adică paralele și perpendiculare pe suprafața PCB. Un avantaj incontestabil al har-flex® este reprezentat de parametrii electrici ai acestei serii: pentru contacte curentul maxim este cuprins între 18A și 29A (în funcție de model) la o tensiune nominală de 180V AC. Articolele au, de asemenea, o toleranță termică foarte bună și pot funcționa la temperaturi cuprinse între -55°C și 125°C. Această caracteristică permite utilizarea conectorilor în aplicații industriale solicitante, în circuite de control, drivere și alte echipamente de automatizare. 

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/45707/conectoare-industriale-i-pcb-uri-extinse-de-la-harting/