BOSCH TESTEAZA CONDUCEREA AUTOMATA PE DRUMURILE PUBLICE DIN GERMANIA

Bosch efectuează testarea conducerii automate pe şoselele din Germania. Obiectivul declarat este testarea şi îmbunătăţirea autovehiculelor prin menţinerea automată a direcţiei şi conducerea automată în condiţii reale de trafic.

În cadrul unui raport independent care vizează conceptul de siguranţă elaborat de Bosch pentru testele rutiere, organizaţia germană de certificare TÜV Süd declară că „în momentul de faţă nimic nu poate sta în calea testării acestor autovehicule experimentale pe drumurile publice”. Wolf-Henning Scheider, membru al consiliului de administraţie Bosch responsabil pentru acest domeniu, subliniază importanţa evaluării independente: „Suntem adepţii absoluţi ai principiului controlului dublu.”

Prima etapă a acestui proces se referă la conducerea automată pe autostradă. Neavând intersecţii, autovehicule care se deplasează în sens opus sau pietoni, autostrăzile prezintă cel mai mic nivel de provocări pentru sistemele automate. Manevrele efectuate de autovehiculul de testare sunt dictate de un asistent pentru menţinerea benzii de rulare, un sistem de comandă cu tempomat adaptiv şi un asistent pentru schimbarea benzii de rulare, informaţiile necesare despre zona din jurul autovehiculului fiind culese de radarul şi de senzorii video Bosch.

www.bosch.com.ro