BOSCH INAUGUREAZA O NOUA FABRICA LA CLUJ

Bosch a inaugurat pe data de 9 mai cea de-a doua fabrică de componente pentru tehnologia auto din România. Aici, compania va produce componente electronice și dispozitive de control pentru industria auto din Europa. Componentele vor fi folosite, de exemplu, în sistemele de asistență la conducere, în cele de siguranță, cât și în sistemele de reducere a consumului de combustibil. Tot în Cluj se va fabrica, în următorii ani, „inima” sistemului de propulsie eBike pentru bicicletele electrice.

Compania Bosch a investit peste 70 de milioane de euro în noua fabrică, situată la aproximativ 300 de km de București. Suprafața totală destinată producției este de aproximativ 38.000 de metri pătrați. De asemenea, până la sfârșitul anului, Bosch intenționează să aibă la această fabrică aproximativ 750 de persoane.

„Noua fabrică din România este un pilon deosebit de important pentru Bosch, menit să consolideze activitatea noastră de producție și de dezvoltare în Europa. Mai mult, continuarea extinderii producției în Europa de Est contribuie la creșterea competitivității companiei noastre”, a declarat Dr. Dirk Hoheisel, membru în Consiliul de Administrație al Grupului Bosch, cu ocazia inaugurării.

Din punct de vedere organizatoric, noua fabrică aparține diviziei Automotive Electronics a grupului Bosch, care dezvoltă și produce dispozitive electronice de control și comandă pentru industria auto și pentru alte sectoare de activitate. Această activitate se desfășoară în 13 unități de producție la nivel mondial, cu aproximativ 24.000 de angajați.

Grupul Bosch este prezent la Cluj încă din luna noiembrie 2013, cu primul său centru de cercetare și dezvoltare din România. Activitatea predominantă desfășurată aici este dezvoltarea de componente electronice şi software pentru produsele fabricate în unitatea locală de producție. În plus, centrul oferă servicii de inginerie atât unităţilor de producţie Bosch, cât şi clienţilor locali. „Accesul la ingineri cu o pregătire profesională deosebită, precum şi colaborarea cu instituţiile performante de învăţământ superior din zonă au fost extrem de importante în alegerea locului destinat noii fabrici”, a ţinut să sublinieze Hoheisel.

Compania este prezentă în România de 20 de ani și are aproximativ 1.700 de angajați în patru unități de producție. În plus, pe lângă noul centru de cercetare și dezvoltare și unitatea de producție din Cluj dedicată industriei auto, Bosch mai deține la Blaj două unități de producție pentru tehnică liniară și una dedicată industriei auto.