O noua structură arhitecturală inovativă urmează a fi deschisa publicului după cinci ani de lucrări de construcţii: creat pentru a expune comorile de artă islamică ale muzeului. Noul proiect este situat în curtea Visconti, chiar în centrul muzeului Louvre.

Lafarge a lucrat în strâns parteneriat cu arhitecţii pentru a furniza cele mai adecvate materiale pentru structură, considerat cel mai semnificativ proiect de extindere a muzeului, după marea Piramida de la Louvre.

Dl. Bruno Lafont, CEO Lafarge, a declarat:”Ne bucură faptul că ne-am putut implica în lucrările la noua aripă dedicata artei islamice; bogăţia şi diversitatea culturii în comorile pe care le prezintă sunt o reflecţie perfectă a valorilor Lafarge. Arhitecţii Rudy Ricciotti şi Mario Bellini au reuşit să creeze o structură contemporană care intensifică patrimoniul cultural ce o înconjoară. Noua aripă este o adevarată realizare arhitecturală, datorită utilizării inovatoare a betonului. Scara care leagă cele două niveluri ale expoziţiei, construită printr-o singură turnare de beton negru, este o realizare deosebită, atât din punct de vedere artistic cât şi tehnic.

About The Author