PRODUSELE SI SERVICIILE INOVATOARE STIMULEAZA CRESTEREA

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2015 cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei (272 milioane de euro) în vânzări consolidate în România. Achiziția completă a două foste joint- venture deținute în părți egale, BSH Hausgeräte GmbH și Robert Bosch Automotive Steering GmbH, a crescut vânzările cu 30 procente. Bosch a înregistrat şi o puternică creştere operaţională: calculate pe o bază comparabilă, vânzările pe piaţa locală au crescut cu 12 procente.  Vânzările totale nete de 1,7 miliarde de lei (375 milioane de euro) în România, inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au crescut față de anul trecut cu aproape 50 de procente.

Bosch extinde producţia şi activităţile de cercetare

Grupul Bosch a investit aproximativ 178 milioane lei (40 de milioane euro) în România în 2015 și planifică investiții suplimentare în anul curent, în special pentru continuarea dezvoltării locațiilor de producție pentru Soluții de mobilitate. Capacitatea în creștere și operațiunile în expansiune ale fabricilor Bosch din Blaj și Cluj, precum și extinderea activităţilor de R&D consolidează prezenţa companiei şi potenţialul constant de creştere în România. Locația din Jucu și-a triplat producția de la inaugurarea în anul 2014. În această fabrică, Bosch produce, printre altele, unități electronice de control pentru asistență la condus şi unităţi electronice pentru siguranţă, pentru clienți globali din industria auto. În 2015 și 2016, fabrica de componente auto din Jucu a adăugat produse noi în portofoliul propriu, inclusiv componente pentru airbaguri şi sisteme de asistență la parcare pentru un plus de siguranță și confort. În Blaj, divizia Soluții de mobilitate a început producția de componente de grup motopropulsor la finalul anului 2015 și preconizează o creștere puternică a producției în 2016, prin extinderea proiectelor existente.

 

România devine, de asemenea, o parte importantă a rețelei globale de cercetare-dezvoltare Bosch. Centrul de inginerie din Cluj, înființat în 2013 și extins cu un nou sediu modern în 2015, dezvoltă tehnologii ale viitorului în colaborare cu parteneri internaționali și locali. Aici, peste 100 de tineri ingineri talentaţi se concentrează pe domenii precum conectivitatea, industria conectată – cunoscută şi sub numele de Industria 4.0, energia regenerabilă și conducerea automatizată și efectuează, de asemenea, o gamă largă de teste și analize. Când vine vorba de Industria 4.0, Bosch este un utilizator și un furnizor de top care oferă un spectru larg de soluții în domeniul tehnologiei de acţionare şi automatizare, precum și senzori și software. Centrul de inginerie din Cluj a început recent să lucreze şi la soluţii pentru Industria 4.0, cu scopul de a impulsiona schimbări strategice în mediul de producție. În unitățile de producție din Cluj și Blaj, Bosch implementează treptat soluții ale Industriei 4.0 pentru a-și creşte competitivitatea, de exemplu printr-o mentenanţă predictivă şi mai rapidă.

bosch 2 text

Bosch lansează o ofertă candidaţilor la un job

Bosch acordă o atenție deosebită condiţiilor bune de muncă. Angajaţii beneficiază de un mediu de muncă modern, acces la tehnologie de ultimă oră și programe de instruire de calitate înaltă. În anul 2015, Bosch a oferit angajaților săi peste 2.500 de zile de instruire în țară. Aproximativ 550 de angajați au avut ocazia să-şi extindă competențele în locații Bosch din întreaga lume. În plus, 200 de studenți și-au început carierele în programe specifice dezvoltate în locațiile Bosch din România. Pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru dezvoltare profesională a angajaților săi, locația din Cluj va inaugura în acest an un centru de instruire prevăzut cu laboratoare echipate cu tehnologie de ultimă oră.