BOSCH LANSEAZA NOILE SETURI DE ACCESORII PENTRU PROFESIONISTI

Bosch lansează pe piața din România trei seturi noi de accesorii pentru găurire și înșurubare, versatile și de calitate superioară. Fiecare dintre cele trei seturi pentru metal, beton și lemn, conține câte 35 de accesorii care oferă profesioniștilor soluții pentru cele mai frecvente aplicații în proiectele de găurire și înșurubare.

Astfel, în fiecare set se găsesc accesoriile cel mai des utilizate de profesioniști: șase burghie pentru metal, beton, respectiv lemn, trei chei tubulare, 24 de capete de șurubelniță – dintre care două sunt cu două vârfuri și două suporturi pentru capetele de șurubelniță. Cu un singur set, profesioniștii au la îndemână accesoriile potrivite pentru orice proiect – chiar și în cazul în care sunt nevoiți să înceapă un proiect nou, total diferit. Așadar, aceștia nu mai trebuie să cumpere mai multe accesorii individuale sau seturi mici pentru a avea toate cele necesare în lucrul zilnic. Bosch oferă toate accesoriile necesare într-un singur set mixt destinat profesioniștilor, într-un ambalaj compact.

Burghiele CYL-3 din setul mixt pentru beton sunt adecvate pentru găurirea în beton, zidărie, gresie calcaroasă, piatră naturală şi artificială. Prinderea burghielor este cilindrică, vârful are două tăișuri și este acoperit cu carburi metalice durabile, iar canalul spiralat în formă de “U” permite o evacuare eficientă a prafului de găurire.

Burghiele HSS-G care se găsesc în setul mixt pentru metal sunt adecvate pentru oţel aliat şi nealiat cu o rezistenţă la tracţiune de până la 900 de N/mm², precum și pentru oţel turnat, fontă cenuşie, fier sinterizat, fontă maleabilă, metale neferoase, materiale plastice dure. Prinderea este hexagonală, vârful burghiului este autocentrant, cu tăişul în cruce, ceea ce face inutilă punctarea sau găurirea prealabilă până la diametrul de 10 mm.

Burghiele elicoidale HSS aflate în setul mixt pentru lemn sunt potrivite pentru lemnul de esenţă tare şi moale. Prinderea acestora este hexagonală, au vârf de centrare şi muchii pretăietoare, precum și două canale spiralate pentru o evacuare eficientă a prafului de găurire.

Economii sistematice de energie

Creşterea continuă a preţului energiei şi problema schimbărilor climatice pun o presiune tot mai mare pe sectorul industrial. Totuşi, există soluţii la îndemână precum tehnologia modernă de producere a aerului compirmat. Aceasta permite economii semnificative de energie și păstrarea unor emisii reduse de CO2.

Conform unui studiu european, sistemele de aer comprimat din Europa ar putea consuma cu 33% mai puţină energie dacă ar fi optimizate corespunzător. Totuşi pentru a atinge aceste economii, este esenţială identificarea și remedierea punctelor slabe ale sistemului de aer comprimat. Odată implementate, aceste remedieri pot asigura economii de la 20 până la 70 de procente.

În plus, economia de energie este adeseori împiedicată de dimensiunea întreprinderii, de lipsa de transparenţă a costurilor,sau de percepţia sistemului de aer comprimat ca o colecţie de elemente disparate. De asemenea pretenţia unor furnizori precum că pot economisi 35% sau mai mult prin schimbarea unei singure componente nu este de prea mare ajutor. Tehnologia modernă asistată de calculator asigură planificarea eficientă a noilor sisteme şi permite analiza detaliată a instalaţiilor existente. În plus, programele specializate de planificare şi optimizare sunt capabile să estimeze şi să compare între ele funcţionarea mai multor sisteme cu configuraţii diferite.