AGSENSE, PLATFORMA DE GESTIONARE A APLICATIILOR DE IRIGARE

Avansarea tehnologiei agricole de precizie a schimbat complet jocul pentru producătorii de astăzi, permițându-le să monitorizeze, să măsoare și să controleze echipamentele de la distanță adaptând operațiunile în funcție de tipurile de condiții meteo. Vremea, din păcate, este un lucru care nu poate fi controlat; totuși, ceea ce este sub controlul nostru este alegerea sursei de încredere pentru a ne informa în legătură cu starea vremii. Ziarele, televiziunea și internetul ne pot ajută să determinăm condițiile meteorologice. Pe cât de informative ar putea fi aceste instrumente, ele se încadrează în același grup – ne pot ajuta doar să ne facem o idee mai bună despre ce se întâmplă pe teren. Acesta este momentul când o stație meteo în câmp le depășește pe toate.

Cu o stație meteo în câmp nu mai există ghicitul. Dacă condițiile variază de la oraș la oraș, acestea vor varia de la un câmp la altul. Datele colectate de la o stație meteo în câmp vă vor ajută să luați deciziile corecte exact la momentul potrivit, mai ales când vine vorba de irigare. Evident, cunoașterea volumului de precipitații vă va ajută să decideți dacă ar trebui chiar să irigați sau nu. Cu ajutorul acestor informații vor fi conservate atât apă, cât și energie. În momentul în care irigați, veți putea vedea și temperatura, viteza și direcția vântului. Urmărirea acestor variabile vă va ajută să decideți dacă trebuie să se facă ajustări ale ratei de aplicare pentru a servi mai bine nevoilor culturilor.

Pe lângă irigare, aceste date vă pot ajută să luați decizii privind aplicarea chimicalelor. Folosirea informațiilor despre condițiile de vânt în câmp vă va ajuta să vă asigurați că produsul chimic ajunge acolo unde trebuie și că nu este irosit. Având abilitatea de a monitoriza viteza vântului de pe o aplicație telefonică, pompele de pulverizare nu vor pune niciodată în pericol cultura vecinului.

După sezonul de creștere, puteți folosi temperatura, condițiile vântului și umiditatea relativă pentru a determina când să ajungeți pe teren. În loc să se deplaseze de la câmp la câmp, producătorii pot utiliza aplicația pentru a configura alerte pentru a le comunica atunci când condițiile de teren sunt cele mai favorabile. Odată ce sezonul se încheie, istoricul datelor și raportarea pot reprezenta un mare ajutor în determinarea a ceea ce a funcționat și nu a funcționat pe tot parcursul anului. Analizarea acestor date poate contribui la îmbunătățirea practicilor viitoare atunci când sunt comparate cu performanța culturii. Acest lucru vă va permite să identificați zonele din câmp care necesită îmbunătățiri atunci când sunteți în stare să priviți în urmă și să vedeți ce decizii au fost luate pentru fiecare loc în fiecare moment. Nu numai că aceste date pot ajuta la luarea deciziilor personale, dar pot fi, de asemenea, utile dacă sunt necesare înregistrări pentru a menține un permis comercial sau industrial eliberat de agențiile de reglementare. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele obținerii datelor meteorologice în câmp și există nenumărate altele.

Una dintre cele mai importante părți ale procesului decizional este colectarea de date fiabile. Dacă datele sunt corecte și demne de încredere, șansele de a avea un rezultat reușit sunt mult mai mari. Din moment ce nu putem controla vremea, este ușor să vedem cum ar putea fi controlată sursa datelor meteorologice. În cele din urmă, veți economisi apă, energie, substanțe chimice, stres și timp.