ADAPTARE CONTINUA

Există o lege bine definită în Univers denumită supraviețuirea celor mai puternici. O vedem transpusă peste tot. Un exemplu bun sunt găurile negre care reprezintă de departe unele dintre cele mai puternice fenomene cunoscute, cu o putere inimaginabilă, înghițind tot ce le stă în cale, chiar și lumina. O zicală veche spunea: “așa cum este în mare este și în mic”, astfel, aceeași lege se aplică și în lumea noastră, pe Pământ, care reprezintă practic un Univers în miniatură, guvernat de aceleași legi. Pornind de la începuturile umanității și până în zilele noastre, lumea pe care o vedem astăzi este pur și simplu o reprezentare a unei forțe puternice care se exprimă ca prin magie cu ajutorul realității. Au fost nevoie de multe schimbări și o evoluție continuă pentru a se ajunge aici, dar linia dintre succes și eșec a fost întotdeauna una destul de subțire. Cheia a fost mereu modul în care a fost folosită tehnologia, oricare ar fi aceasta. Tot ce se află în jurul nostru folosește o oarecare tehnologie cu toate că este vizibilă sau nu, pornind de la celulele din corpul nostru până la circuitele din telefonul pe care îl folosim în fiecare zi. În esență, acestea reprezintă tehnologii pe care le folosim pentru a funcționa în parametri normali, iar că să continue să funcționeze în acești parametri totul urmează anumite reguli specifice. Spre exemplu, cum ar fi ca o celulă din corpul nostru, la un moment dat să nu mai vrea să mai transporte oxigen? Un scenariu aproape imposibil.

Îmi aduc aminte de o anecdotă: un bărbat stătea pe marginea unui râu de câteva ore fără să prindă nimic. Din cauza timpului așteptat acesta ațipi. Dintr-o dată a fost luat total pe nepregătite de un pește vioi care s-a agățat în cârlig, a tras de fir și l-a trezit. Bărbatul s-a dezechilibrat și înainte să-și revină a căzut în râu. Un băiețel urmărea întâmplarea, iar în timp ce bărbatul se chinuia să iasă din apă, băiețelul s-a întors spre tatăl său și l-a întrebat: “Tată, omul acela prinde un pește sau peștele prinde un om?”

Trezirea se face întotdeauna cu apă rece. Cu ajutorul tehnologiei oamenii au putut explora cele mai îndepărtate locuri ale planetei, adaptând în continuu orice mișcare la mediul în care se aflau. Mai demult, o altă maximă spunea: „urmează-ţi visele, oriunde te-ar duce”. Nu mai rămâne decât să visăm frumos şi să transformăm visul în realitate. Adică să ne trezim.